DOLAR 32,4002 0.15%
EURO 35,2673 0.03%
ALTIN 2.322,010,14
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Toroslar ’Kar Festivali’ ile tam not aldı

Toroslar ’Kar Festivali’ ile tam not aldı

ABONE OL
Şubat 14, 2022 05:36
Toroslar ’Kar Festivali’ ile tam not aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Çukurova bölgesinden yoğun katılımın olduğu festivalde binlerce kişi, Toroslar’ın kartpostallık manzarası eşliğinde yamaç paraşütü, snowboard ve kızakla kaymanın keyfini yaşadı. Mersin’in her noktasında festivale katılmak isteyen vatandaşlar için 145 araç kaldırıldı. 7’den 70’e herkes festival alanında karın tadını doyasıya çıkardı. Festivale katılanlar; kış sporlarının yanı sıra gün boyu DJ performansı, voleybol, buz hokeyi ve halat çekme, kardan adam yarışması, dans, zumba, step aerobik gösterileri ile hafta sonunu dolu dolu geçirdi. Bölge esnafı da açılan stantlarda birbirinden lezzetli yöresel ürünlerinin tanıtımını ve satışını yaptı.

“Katılımcılar Sürprizlerle Karşılaştı, Eski Kış Günleri Hatırlandı”

Beyaz örtüyle kaplanan Toroslar’ın zirvesi, kırmızı kalplerle süslendi. Ücretsiz internet hizmetinin verildiği festival alanında Toroslar KarFest etiketiyle kardan adam, kardan anne ve kardan çocuktan oluşan dev kardan aile ise fotoğrafların parçası oldu. Tahta tahterevalli ve Sevgililer Günü temasıyla süslenen salıncaklar da çocuk ve gençlerin yanı sıra büyüklerin de yoğun ilgisini gördü ve herkesi eski günlere götürdü.

Festivalde Kardan Adamlar Yarıştı

Festivalde, kardan adamlar yarıştı. Katılımcılar, en güzel kardan adamı yapabilmek için hünerlerini sergiledi. Yarışmada dereceye girenler, kupalarını Başkan Yılmaz’ın elinden aldı. Başkan Yılmaz, dereceye girenleri tebrik ederek, festivale olan yoğun ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

“Kar Berekettir”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Mersin’de bir marka olan Toroslar 2. Kar Fesitvali’nin ikinci gününde coşkunun daha da arttığını belirterek; “Kar berekettir. Geçtiğimiz haftalarda ilçemizin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı yaşandı. Bugün de bu güzel havada Toroslarımızın zirvesinde 2. Kar Festivalimizi yapmanın, birlik ve beraberliğimizin en güzel fotoğraf karesini vermenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.