DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
16°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ramazan Bayramı’na Özel Baklava Tüketimi Beklentileri

Ramazan Bayramı’na Özel Baklava Tüketimi Beklentileri

ABONE OL
Nisan 6, 2024 15:06
Ramazan Bayramı’na Özel Baklava Tüketimi Beklentileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bayram Tatlıları İçin İmalathaneler Tam Kapasite Çalışıyor

Ramazan Bayramı‘na sayılı günler kala bayram tatlıları tezgahlardaki yerini alırken, imalathaneler gelen talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor. Türkiye genelinde 6 bin ton baklava tüketilmesi öngörülüyor.

Baklavacılar Bayram Telaşı İçinde

Ramazan Bayramı‘na yaklaşırken çoğu sektörde yaşanan bayram telaşı baklavacılarda da sürüyor. Ramazanda yoğunluk diğer aylara oranla artarken, bayramla birlikte daha da zirve yapıyor. Baklavacılar talebi karşılamak için imalathanelerde tam kapasite çalışıyor ve online siparişlere yetişmek için emek harcıyor.

Baklava Sektöründe Bereket Ayı

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, ramazan ayının baklavacılar için bereket ayı olduğunu belirterek, bu ramazanın geçen yıla göre oldukça iyi geçtiğini söyledi. Klasik baklavanın yanı sıra güllaç satışlarının da arttığını vurguladı.

Bayramda 6 Bin Ton Baklava Tüketimi Bekleniyor

Yıldırım, bayramda tüketilmesi öngörülen baklava miktarının 6 bin tonu aşacağını belirterek, sadece baklava çeşitlerini değil diğer tatlı türlerini de kattıklarında bu rakamın 10 bin tonu bulabileceğini ifade etti. En fazla tercih edilen tatlıların fıstıklı ve cevizli klasik baklava olduğunu söyleyen Yıldırım, soğuk baklava ve midye baklavanın da klasikler arasında yerini aldığını belirtti.

Fiyatlar Sabit Kalıyor

Yıldırım, geçen seneye göre fiyatların değişse de hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen ramazan ayına veya bayrama özel bir zam yapılmadığını açıkladı. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramının 600-700 TL, fıstıklı baklavanın ise 750-850 TL arasında olduğunu belirtti. Tüketicilerin güvendiği yerlerden alışveriş yapmaları ve bayramın tadını çıkarmaları için fiyatları minimumda tuttuklarını vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.