DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031,46%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki Gerginliklerin Petrol Fiyatları Üzerindeki Etkisi
  • Haberler11
  • Dünya
  • Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki Gerginliklerin Petrol Fiyatları Üzerindeki Etkisi

Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki Gerginliklerin Petrol Fiyatları Üzerindeki Etkisi

ABONE OL
Mart 12, 2024 12:04
Orta Doğu ve Kızıldeniz’deki Gerginliklerin Petrol Fiyatları Üzerindeki Etkisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Husilerin ABD’ye Ait Gemiye Saldırısı

Küresel petrol rezervlerinin bulunduğu Orta Doğu ve Kızıldeniz’de devam eden gerginlik, fiyatlardaki artışta etkili oldu. Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, deniz kuvvetlerinin ABD’ye ait Pinocchio gemisine füzelerle saldırdıklarını ve ramazan ayında askeri operasyonları artıracaklarını açıkladı.

ABD ve İngiltere’nin Yemen’e Hava Saldırıları

Husilere bağlı el-Mesire televizyonuna göre ABD ve İngiliz güçleri, Yemen’in Sada kentine bağlı Mecz ilçesindeki Tahiye bölgesine 5 saldırı düzenledi. Daha önce de Hudeyde kentine yapılan 13 hava saldırısı duyurulmuştu.

Açıklanacak Veriler ve Beklentiler

Piyasa oyuncuları, bugün ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ile birlikte Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) aylık petrol piyasası raporunu bekliyor. ABD enflasyon raporunun faiz oranları görünümünü şekillendirip faiz indirimlerinin zamanlamasını belirlemeye yardımcı olması bekleniyor. OPEC raporundaki küresel üretim ve talep verilerinin fiyatlar üzerinde etkili olması öngörülüyor.

Petrol Fiyatlarındaki Teknik Değerlendirme

Brent petrolde teknik olarak 83,76 ile 84,78 dolar aralığının direnç, 81,46 ile 80,44 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.