DOLAR 32,3935 0.15%
EURO 35,0600 -0.14%
ALTIN 2.322,560,16
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Odeabank’tan 10. Yılında 10 Genç Sanatçıya 1 milyon TL’lik destek
  • Haberler11
  • Gündem
  • Odeabank’tan 10. Yılında 10 Genç Sanatçıya 1 milyon TL’lik destek

Odeabank’tan 10. Yılında 10 Genç Sanatçıya 1 milyon TL’lik destek

ABONE OL
Ocak 23, 2023 06:12
Odeabank’tan 10. Yılında 10 Genç Sanatçıya 1 milyon TL’lik destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Odeabank, kuruluşunun 10. yılında, sanat platformu O’art ile yeni bir projeyi hayata geçirdi. Odeabank O’art dijital sanata katkıda bulunmak ve yeni medya sanatçılarını desteklemek amacıyla en önemli eğitim ve destek programlarından biri olan Piksel ile iş birliği yaparak 10 sanatçıya; toplamda 1.000.000 TL eser üretim desteği sağlıyor. Odeabank’tan 1.000.000 TL eser üretim desteği alacak olan 10 sanatçı, Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü’nün ev sahipliğinde 19 Ocak Perşembe akşamı gerçekleşen bir törende basına tanıtıldı.

ODEABANK O’art, Piksel ile hayata geçirdiği iş birliği kapsamında, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ya da eğitimine devam eden 10 genç sanatçıya; kişi başı 100’er bin TL olmak üzere toplamda 1.000.000 TL eser üretim desteği sağlıyor. Odeabank ayrıca içlerinden en başarılı 2 sanatçıyı ise eğitim için Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderecek.

Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü’nün ev sahipliğini yaptığı gecede hem proje tanıtımı gerçekleşti hem de 1.000.000 TL eser üretim desteği alan sanatçılar basına tanıtıldı.

Gecede bir konuşma yapan Odeabank Genel Müdürü Mert Öncü şunları söyledi; “Odeabank olarak, pandemi süreci ile birlikte dijitalleşmenin getirdiği kolaylığı insan dokunuşuyla birleştirerek, kendimize “fijital” diye adlandırdığımız bir yol çizdik. Fijtal bankacılık anlayışımızı sanata da yansıtarak fiziksel sergilemede kurulan sanatçı-yapıt-mekân-izleyici ilişkisini, 2021 yılında pandeminin de etkisi ile dijital platformlara taşıdık. Böylelikle gerçekleştirilen sergilerde; biçim, form, içerik ve yaklaşım kısıtlarını da ortadan kaldırdık. Öte yandan teknolojinin de hayatımıza daha fazla girmesiyle birlikte Odeabank sanat platformu O’art olarak, bu yıl Türkiye’de dijital sanata katkıda bulunmak ve yeni medya sanatçılarını desteklemek adına en önemli eğitim ve destek programlarından biri olan Piksel ile önemli bir iş birliğine imza attık. Odeabank, kuruluşunun 10. yılında hayata geçirdiğimiz bu program ile dijital alanda çalışmalar yapmak isteyen, hayalleri ve vizyonları olan genç sanatçıları destekleme kararı aldık. 10. kuruluş yıl dönümümüzde üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun ya da eğitimine devam eden 10 sanatçıya kişi başı 100’er bin TL olmak üzere toplamda 1.000.000 TL eser üretim desteği veriyoruz. Bu değerli sanatçılarımız, 3 aylık yoğun bir eğitim programı sürecinde Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sanatçıları, küratörleri, sanat profesyonelleri, koleksiyonerleri ile tanışma ve beraber çalışma fırsatı bulacak. Piksel. | O’art 2022 mezunları arasından seçilecek iki sanatçımıza da ABD’nin en önemli misafir sanatçı programlarından Residency Unlimited’da 2 ay süren ve tüm masrafları Piksel. | O’art tarafından karşılanacak residency imkânı sunacağız. Eğitim programı sonunda sanatçılarımıza O’art tarafından organize edilecek sergide eserlerini sergileme fırsatı sağlayacağız. Türkiye’nin genç, dinamik ve yenilikçi bankası Odeabank olarak, müşterilerimiz, tüm paydaşlarımız ve hissedarlarımız için katma değer yaratmayı her zaman birincil önceliğimiz olarak gördüğümüz gibi, topluma değer katan sanat alanında yaratanların yanında olmayı önemli görüyoruz.”

1.000.000 TL eser üretim desteği alan sanatçılar;

  1. Beyza Dilem Topdal
  2. Birce Özkan
  3. Ceren Su Çelik
  4. Eda Şarman
  5. Gözde Betülay Yorulmaz
  6. Habat Bayram
  7. Haluk Miraç Aykın
  8. İmelda Kuyumcu
  9. Naz Nar
  10. Yekateryna Grygorenko

Odeabank Hakkında:

Türkiye bankacılık sektöründe 15 yıl aradan sonra lisans alarak Bank Audi Group’un yatırımıyla 2012 yılında kurulan Odea Bank A.Ş., 2022 Eylül ayı itibarıyla, 16 ilde, 48 şubesi ve toplam 1,105 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Odeabank, toplam aktif büyüklüğü açısından özel mevduat bankaları arasında 10. sırada yer almaktadır. Odeabank’ın aktifleri 63,7 milyar TL, mevduatları 44,8 milyar TL, brüt kredileri 32,5 milyar TL ve katkı sermaye dahil öz kaynakları 9,8 milyar TL’dir. Ağustos 2016 itibarıyla International Finance Corporation (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’nın da hissedarları arasında bulunduğu Odea Bank A.Ş.’nin çoğunluk hissedarı Banka Audi sal’dır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.