DOLAR 32,2369 0.08%
EURO 34,7559 -0.32%
ALTIN 2.436,38-0,32
BITCOIN %
İstanbul
11°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Netanyahu: İsrail Askerlerini Gazze’den Çekmeyecek

Netanyahu: İsrail Askerlerini Gazze’den Çekmeyecek

ABONE OL
Şubat 4, 2024 13:28
Netanyahu: İsrail Askerlerini Gazze’den Çekmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini ve İsrail askerlerinin Gazze’den çekilmeyeceğini açıkladı.

Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinden birinde bulunan Bnei David Askeri Akademisi’nde yaptığı konuşmada, İsrail ile Hamas arasındaki muhtemel esir takası gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas ile İsrail arasında yapılan esir takası ve ateşkes görüşmelerinin “yapıcı olduğunu” ancak taraflar arasında hala büyük farklar bulunduğunu bildirmişti.

Netanyahu: “Hedeflerimize Ulaşana Kadar Saldırılar Devam Edecek”

Netanyahu, Gazze’ye yönelik saldırıların hedeflerine ulaşana ve zafer kazanana kadar devam edeceğini belirtti. Olası bir esir takası mutabakatı için İsrail askerlerini Gazze’den çekmeyeceklerini ve İsrail hapishanelerinde bulunan binlerce Filistinli esiri serbest bırakmayacaklarını ifade etti.

Yeni Esir Takası ve Ateşkes Görüşmeleri

28 Ocak’ta Paris’te ABD, Mısır ve Katar’ın arabuluculuğunda Hamas ile İsrail arasında yeni bir esir takası ve ateşkesi görüşmek üzere bir toplantı yapılmıştı. Ancak İsrail Başbakanlık Ofisi, görüşmenin “yapıcı olduğunu” ancak taraflar arasında hala büyük farklar bulunduğunu bildirmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.