Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da düzenlenen “Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi”nde ülkenin eğitim sürecindeki yükün paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.
Bakan Tekin, eğitimdeki dönüşüm sürecini yalnızca Milli Eğitim Bakanlığının değil, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. İşbirliklerinin ve protokollerin önemine değinen Tekin, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri ile işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.
Bakan Tekin, zirvenin odak noktasının eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanımı olduğunu belirterek, teknolojinin hızla ilerlediğini ve bu değişimin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Teknolojinin kullanımının, toplumsal yaşamı, ahlakı ve değerleri nasıl etkilediğinin tartışılması gerektiğini vurguladı.
Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının teknolojik altyapısıyla ilgili bazı rakamları paylaşarak, “Eğitimde FATİH Projesi” kapsamında 620 bin etkileşimli tahta kullanıldığını ve internet altyapısının oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunda öğretmenlerin içerikleriyle zenginleştirileceğini açıkladı.
FATİH Projesi kapsamında 500 bine yakın öğretmene teknoloji kullanımı kursları verildiğini ifade eden Tekin, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden de öğretmenlere eğitimler verildiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.