DOLAR 32,3436 -0.05%
EURO 34,9584 0.45%
ALTIN 2.387,23-0,36
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi

ABONE OL
Şubat 22, 2024 10:05
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Tekin, Eğitimde Yapay Zeka İle İlgili Önemli Açıklamalarda Bulundu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da düzenlenen “Eğitimde Yapay Zeka Zirvesi”nde ülkenin eğitim sürecindeki yükün paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, toplumun desteğine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Toplumun Tüm Kesimlerinin Destek Verme Çağrısı

Bakan Tekin, eğitimdeki dönüşüm sürecini yalnızca Milli Eğitim Bakanlığının değil, toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti. İşbirliklerinin ve protokollerin önemine değinen Tekin, kamu kurumları, üniversiteler, sivil toplum örgütleri ve meslek örgütleri ile işbirliğinin devam edeceğini vurguladı.

Yapay Zeka Uygulamalarının Eğitimdeki Rolü

Bakan Tekin, zirvenin odak noktasının eğitimde yapay zeka uygulamalarının kullanımı olduğunu belirterek, teknolojinin hızla ilerlediğini ve bu değişimin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Teknolojinin kullanımının, toplumsal yaşamı, ahlakı ve değerleri nasıl etkilediğinin tartışılması gerektiğini vurguladı.

FATİH Projesi ve Eğitimde Teknolojik Altyapı

Bakan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığının teknolojik altyapısıyla ilgili bazı rakamları paylaşarak, “Eğitimde FATİH Projesi” kapsamında 620 bin etkileşimli tahta kullanıldığını ve internet altyapısının oluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformunda öğretmenlerin içerikleriyle zenginleştirileceğini açıkladı.

Öğretmenlere Teknoloji Kullanımı Kursları

FATİH Projesi kapsamında 500 bine yakın öğretmene teknoloji kullanımı kursları verildiğini ifade eden Tekin, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden de öğretmenlere eğitimler verildiğini ve bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.