DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB Tarafından Yayınlanan Okuma Platformu Erişime Açıldı

MEB Tarafından Yayınlanan Okuma Platformu Erişime Açıldı

ABONE OL
Mart 23, 2024 13:06
MEB Tarafından Yayınlanan Okuma Platformu Erişime Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocukların Okuma Alışkanlığını Geliştirmek İçin Yeni Platform

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı, çocuklara erken çocukluk döneminden itibaren okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefleyen bir platformu hizmete sundu. Bu platform çocukların kelime hazinelerini artırmalarını, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmelerini destekliyor.

53 Resimli Okul Öncesi Öykü Kitabı ve Daha Fazlası

Platformda öğretmenler tarafından yazım, çizim ve tasarım çalışmalarının yapıldığı 53 resimli okul öncesi öykü kitabı bulunuyor. “365gunoyku.meb.gov.tr” adresi üzerinden erişilebilen platformda öykülerin yanı sıra bilmece-bulmaca, sözcüksüz resimli kitaplar, tekerlemeler, şiirler, kavramlar ve gezi türlerinde kitaplar da yer alıyor.

Küresel Sorunlara Duyarlılık

Platformda çevre okuryazarlığı ve iklim değişikliği gibi konulara da yer verilerek, çocukların küresel sorunlara duyarlılıklarının artırılması amaçlanıyor. Bu sayede çocuklar sadece okuma alışkanlığı kazanmakla kalmayıp, aynı zamanda dünya ile ilgili konularda da bilinçleniyorlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.