DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Maymun Çiçeği Virüsü ve DSÖ’nün Uyarıları

Maymun Çiçeği Virüsü ve DSÖ’nün Uyarıları

ABONE OL
Eylül 1, 2024 09:44
Maymun Çiçeği Virüsü ve DSÖ’nün Uyarıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kerkhove: Maymun Çiçeği Virüsü COVID-19’dan Farklı

DSÖ’nün Afrika Bölgesi’ndeki akut olaylar yönetimi ekip lideri Otim Patrick Ramadan’ın açıklamalarına göre, DSÖ yetkilileri, maymun çiçeği virüsünün COVID-19’dan farklı bir şekilde yayıldığını belirtiyor. Kerkhove, virüsün hava yoluyla değil, enfekte biriyle temas sonucunda bulaştığını vurgulayarak, her temasın bir enfeksiyona yol açmayacağını ifade etti.

Ramadan: Afrika’da Yayılan Maymun Çiçeği Virüsü Endişe Verici

Otim Patrick Ramadan, Afrika’da 13 ülkede aktif olarak görülen maymun çiçeği virüsü vakalarının endişe verici boyutlara ulaştığını söylüyor. Özellikle Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne komşu olan Burundi’de, vakaların yüzde 30’unun çocuklarda görüldüğünü belirterek durumu vurguluyor.

DSÖ’nün Önerileri ve Aşı Çalışmaları

DSÖ, maymun çiçeği virüsü norabahis giriş ile mücadelede doğru bilgi ve uygulamaların önemine dikkat çekiyor. DSÖ’nün önerisi doğrultusunda, MVA-BN ve LC16 aşılarının kullanımı tavsiye ediliyor. Ancak, Ramadan’a göre Afrika’da aşıya erişim önemli bir sorun teşkil ediyor ve özellikle risk altındaki bireylerin hedefli olarak aşılanması gerekiyor. Bu açıklamalar, maymun çiçeği virüsünün kontrol altına alınabilmesi için uluslararası iş birliğinin ve DSÖ’nün liderliğinin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.