DOLAR 32,3375 0.17%
EURO 35,1686 -0.06%
ALTIN 2.241,23-0,09
BITCOIN 2077131-5,64%
İstanbul
11°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Londra’da Yaşayan Yurttaşlarımızdan Dayanışma Örneği

Londra’da Yaşayan Yurttaşlarımızdan Dayanışma Örneği

ABONE OL
Mart 23, 2022 10:00
Londra’da Yaşayan Yurttaşlarımızdan Dayanışma Örneği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kuzey Londra’nın Enfield bölgesinde iki dönemdir Belediye Başkanı olan Sabri Özaydın, görevini devretmesine birkaç ay kala, çeşitli yardım dernekleri yararına görkemli bir balo düzenledi. Başkan Özaydın geceye eşi Özlem Özaydın ile birlikte katıldı.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan’ın da konuklar arasında yer aldığı yardım balosundan yaklaşık 35.000 sterlin gelir elde edildi.

Türkiye’den yedi ilçe belediye başkanının da katıldığı balodan elde edilen gelir, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklar ve kanser hastalarına yardım dernekleri ile gençleri spora özendirmeye yönelik projelere aktarılacak.

BALO BAŞKANLAR GEÇİDİNE SAHNE OLDU

Edmonton’da Kervan Banqueting Suite’te perşembe akşamı düzenlenen baloya Beylikdüzü (İstanbul) Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Şişli (İstanbul) Belediye Başkanı Muammer Keskin, Avcılar (İstanbul) Belediye Başkanı Turhan Hançerli, Dikili (İzmir) Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Afşin (Kahramanmaraş) Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Elbistan (Kahramanmaraş) Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz ve İslahiye (Gaziantep) Belediye Başkanı Kemal Vural’ın yanı sıra Kuzey Enfield milletvekili Feryal Demirci Clark ve Enfield-Souhtgate milletvekili Bambos Charalambous ile Londra Belediye Başkan Yardımcısı Joanne McCartney, Enfield Belediye lideri Nesil Çalışkan, diplomatlar, çok sayıda Londra ilçe belediye başkanları, Enfield Belediye Meclis üyeleri, Metropolitan Polis Teşkilatı Türk Polis Derneği (TPA) görevlileri, CHP İngiltere Birliği yöneticileri, MUSİAD UK yöneticileri, sanatçılar, dernek başkanları ve iş insanları katıldı.

YEREL POLİTİKACILAR TAM KADRO KATILDI

Gecede aralarında Belediye Meclis üyesi Ahmet Karahasan, Mustafa Çetinkaya, Suzan Erbil, Güney Doğan, Alev Cazimoğlu, Ahmet Öykener, Mahtab Uddin, Doug Taylor, Mahmut Aksanoğlu ve önümüzdeki seçimde aday olan Suna Hurman ve Hivran Dalkaya da vardı.

Gece “Sel Trio” adlı modern halk müziği grubunun mini konseriyle başladı. Opera sanatçısı Gülşen Akın ve Londra’nın ünlü sanatçılarından Olcay Bayır da baloda sahne aldı.

ÇÖPLER İÇİN DİGİTAL PROJE BAŞLATTI

Enfield Belediye Başkanı Özaydın, koronavirüs pandemisi nedeniyle bu geceye son dakikada karar verildiğini buna rağmen baloya Türkiye, Suudi Arabistan ve İngiltere’nin farklı bölgelerinden büyük bir katılım olduğunu belirterek davetlilere teşekkür etti. Konuşmasında belediyenin hizmetlerine değinen Özaydın, ayrıca kuralsız atılan çöplerin toplanması için başlattıkları girişimi tanıttı.

ÖĞRENCİLER YARDIM İÇİN YARIŞTI

Başkan Özaydın, 200 kadar ilkokul öğrencisinin katılımıyla bir tişört çizimi yarışmasının yapıldığını, seçilen çizimleri kişisel bütçesinden bastırıp satışa sunacaklarını ve bunların gelirini yardım örgütlerine vereceklerini söyledi. Özaydın, söz konusu ürünlerin www.madein enfield.com web adresinden temin edilebileceğini ifade etti.

Moonchild Education’dan Dr. D. Derya Durmaz ve Mustafa Durmaz ile Dr. İsmail Bulut da baloya iştirak ettiler.

İKİ DÖNEM GÖREV YAPAN İLK BAŞKAN

Sabri Özaydın, Enfield belediye başkanlığına Temmuz 2020’de seçilmişti. Normalde ilçe belediye başkanları, belediye meclisi üyelerinin arasından bir yıllığına seçiliyor. Ancak geçen yıl pandemi nedeniyle belediye meclisi toplanamadığı için Özaydın iki dönem görev yaptı.

SEÇİMLER 5 MAYIS’TA YAPILACAK

63 üyeli Enfield Belediyesi Meclisi Özaydın’ın da üyesi olduğu ana muhalefetteki İşçi Partisi’nin kontrolünde. Belediye Meclisi üyelerinin 21’i Kıbrıs ve Türkiye kökenli siyasetçilerden oluşuyor. İngiltere’de belediye seçimleri 5 Mayıs’ta yapılacak. Özaydın’ın görevi mayıs sonuna kadar devam edecek.

 

Kahramanmaraş Afşin doğumlu olan ve 1986’dan beri İngiltere’de yaşayan 54 yaşındaki Sabri Özaydın, 2018’de Enfield Belediye meclisi üyesi seçilmişti. Özaydın başkanlığa seçilmeden önce başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.