DOLAR 32,3658 -0.37%
EURO 34,7841 -0.14%
ALTIN 2.402,17-0,83
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

LGS Başvuruları İçin Son Gün ve Başvuru Detayları

LGS Başvuruları İçin Son Gün ve Başvuru Detayları

ABONE OL
Mart 29, 2024 13:06
LGS Başvuruları İçin Son Gün ve Başvuru Detayları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

LGS Başvuru İşlemleri ve Detayları

Yüzbinlerce öğrencinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için başvuruların son tarihi belirlendi. Öğrenciler, resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında öğrenim görenler arasından başvurularını gerçekleştirebilecek.

LGS Başvuru Süreci ve Ücretler

LGS başvuru işlemleri 18 Mart Pazartesi ile 29 Mart Cuma tarihleri arasında, “e-Okul” üzerinden isteğe bağlı olarak yapılacak. Bu sene, öğrencilerden başvuru ücreti talep edilmeyecek. Okul müdürlükleri başvuru sürecinde öğrencilere rehberlik edecek ve sınav başvuruları 1 Nisan 2024’e kadar okul müdürlüklerince onaylanacak.

LGS Sınav Tarihi ve Detayları

LGS sınavı 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Sınavda Türkçe, TC. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil, matematik ve fen bilimleri derslerinden toplamda 90 soru sorulacak. Sınav sonuçları ise 28 Haziran 2024’te www.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Her öğrencinin sınav sonuç belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek.

LGS başvuruları için son gün ve detaylar öğrencilerin ve velilerin dikkatle takip etmesi gereken önemli bir süreci işaret ediyor. Sınavın sonucunda öğrenciler, eğitim hayatlarına devam edecekleri liseleri belirleme şansını elde edecekler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.