DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20761031,46%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kiev’e Yönelik Rus Füze Saldırıları

Kiev’e Yönelik Rus Füze Saldırıları

ABONE OL
Mart 24, 2024 12:05
Kiev’e Yönelik Rus Füze Saldırıları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko’dan Açıklama

Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Kiev’e gerçekleştirdiği saldırıda “Tu-95MS” tipi stratejik bombardıman uçaklarından “X-101”, “X-555” ile “X-55” tipi seyir füzelerini kullandığını duyurdu. Hava savunma kuvvetlerince 10’a yakın füzenin imha edildiği bilgisini paylaştı. Popko, son dört günde Kiev’e yönelik 3. füze saldırısının düzenlendiğine dikkat çekti. Başkentte herhangi bir can kaybı veya hasar olmadığı belirtildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko’dan Açıklama

Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Rus güçlerince kente düzenlenen saldırı nedeniyle patlama seslerinin duyulduğunu bildirdi. Hava savunma sistemlerinin çalıştığını belirten Kliçko, havada imha edilen füzelerin parçalarının Desnyan semtindeki ormanlık alana düştüğünü kaydetti. Ukrayna basınına göre ülkenin Lviv kentinde de patlama sesleri duyuldu.

Kırım Yarımadası’nda Durum

Ukrayna’nın yasa dışı ilhak edilen Kırım Yarımadası’nda da gece saatlerinde güçlü patlamaların olduğu bildirildi. Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolay Oleşçuk, “Gökyüzü ve deniz aynı renk. Başarılı savaş faaliyetlerinden dolayı pilotlara ve denizcilere teşekkürler. Kırım bizim, birlikte zafere.” ifadelerini kullandı.

Sivastopol’da Yaşananlar

Sözde Sivastopol Valisi Mihail Razvojayev, Ukrayna ordusunun kente saldırı düzenlediğini belirtti. Rus ordusunun 10’dan fazla Ukrayna roketini havada imha ettiğini kaydeden Razvojayev, bir çocuk ile bir kadının yaralandığını duyurdu. Havadan düşen parçaların şehrin farklı noktalarına isabet ederek zarar verdiğini bildiren Razvojayev, “Sivastopol ve Güney koylarında dumanlar yükseliyor.” dedi. Ayrıca Kırım Köprüsü’nün bir süreliğine kapatıldığı açıklandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.