Kahvenin içindeki bileşiklerin çoğunun bağırsak sağlığını güçlendirdiği, Tip 2 diyabet riskini düşürdüğü ve kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor. Sabah içilen bir fincan kahve sadece sizi güne uyandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sindirim sisteminizde bulunan milyarlarca dost mikroba da güç veriyor. Beslenme uzmanlarına göre, kahve tüketimi bağırsak bakterilerini olumlu yönde etkileyerek sağlığınızı iyileştirmenize ve daha uzun bir ömre sahip olmanıza olanak sağlayabilir.
Kahve, içindeki kafein sayesinde bağırsaktaki faydalı bakteri sayısını artırır. Düzenli kahve içenlerde mikrobiyomun zenginliğinin daha yüksek olduğunu gösteren araştırmalar bulunmaktadır. Kahve tüketimi ayrıca lif sindirimine yardımcı olarak enfeksiyonları önleyen birkaç bakteri türünün artışını sağlar.
Kahvedeki polifenoller, iltihap önleyici ve antioksidan görevi görerek sağlık üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle klorojenik asit olarak bilinen bir polifenol, Tip 2 diyabet ve karaciğer hastalığı riskini azaltabilir. Ayrıca kahve içen kişilerde düzenli bağırsak hareketlerine yol açtığı da bilinmektedir.
Uzmanlar, sade kahvenin latte veya sütlü kahveden daha sağlıklı olduğunu belirtmektedir. Kahve tüketirken doğal baharatlar eklemek, kahvenin daha sağlıklı hale gelmesine yardımcı olabilir. Kahve çeşitleri arasında Arabica ve Robusta olmak üzere farklı seçenekler bulunmaktadır.
Kahve içme miktarı konusunda ise uzmanlar günde 2-3 fincan kahvenin ideal olduğunu, 5 fincanın ise üst sınır olduğunu önermektedirler. Kahve tüketirken demleme yöntemine dikkat etmek de önemlidir; bazı demleme yöntemleri daha yüksek polifenol içeriği sağlayabilir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.