DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Polisi Şeyh Sabri’nin Evinde Baskın Düzenledi

İsrail Polisi Şeyh Sabri’nin Evinde Baskın Düzenledi

ABONE OL
Eylül 3, 2024 12:12
İsrail Polisi Şeyh Sabri’nin Evinde Baskın Düzenledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Polisi, Şeyh Sabri’nin Evine Baskın Düzenledi

İsrail polisinin, Doğu Kudüs’te bulunan Şeyh Sabri’nin evine baskın düzenlediği bildirildi. Hukuki savunma bürosundan yapılan açıklamada, polislerin Şeyh Sabri’yi İsrail istihbaratına ifade vermeye çağırmak için evine geldiği belirtildi.

Şeyh Sabri’ye Giriş Yasağı ve Oturum İzninin İptali Planlanıyor

İsrail polisi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye dua ettiği iddiasıyla Şeyh Sabri’ye karşı adımlar atmıştı. İçişleri Bakanı, Doğu Kudüs’teki ikamet izninin iptal edilerek şehirden çıkarılmasının planlandığını açıklamıştı. Ayrıca, Şeyh Sabri’ye Mescid-i Aksa’ya giriş yasağı getirilmişti.

İsrail’in Filistin Politikası

Son yıllarda İsrail, Şeyh İkrime Sabri başta olmak üzere pek çok Filistinliyi gözaltına almış ve sorgulamıştı. Ayrıca Mescid-i Aksa’ya girişlerine engel olmuş ve yurt dışına çıkış yasağı koymuştu. İsrail, Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinlilerin oturum izinlerini iptal ederek onları Batı Şeria’ya sürgün etme politikasını sürdürüyor.

Sonuç olarak, İsrail polisinin Şeyh Sabri’ye yönelik baskınları ve sıkı önlemleri, Doğu Kudüs’te yaşayan Filistinliler arasında endişe ve tepkiye neden olmaya devam ediyor. İsrail’in bölgedeki politikaları uluslararası camiada da eleştirilere neden olmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.