Süreyya Çalışır: Hayvancılıkla Uğraşan Kadın Girişimcinin Hikayesi
Manisa’da ailesinin hayvancılık işiyle uğraşan Süreyya Çalışır, Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunu. Yüksek lisansını uluslararası ticaret alanında tamamladıktan sonra önde gelen şirketlerin Bursa, İstanbul ve Lüksemburg ofislerinde satın alma uzmanı olarak çalıştı.
Besi Çiftliğine Geçiş: Geçen yıl, babasının çiftlikle ilgilenemeyecek duruma gelmesi üzerine plazadaki kariyerini bırakarak ailesinin besi çiftliğinin başına geçti. Kapanmak üzere olan çiftliği yenileyen Çalışır, modern bir tesis haline getirdi ve 60 büyükbaş hayvanla süt üretimine başladı.
Üretim ve Hedefler: Şu anda bir süt ürünleri firması için üretim yapan Çalışır, hayvan sayısını ve üretimi artırarak alanında markalaşmayı hedefliyor. Yeni hayvanlar alıp teknikleri uygulayarak çiftliği modernize ediyor.
Baba İle İlgili Karar: 80 yaşındaki babası Cavit Çalışır’ın çiftliği satmayı düşündüğünü ancak Süreyya Çalışır’ın buna karşı çıktığını belirtiyor. Aile işletmesinin ayakta kalmasını ve babasının emeğinin devamını önemsediğini vurguluyor.
Hayvancılığa Uyum Süreci: Besiciliği kurumsal hayattan farklı bir dünya olarak nitelendiren Çalışır, hayvancılıkla ilgili bilgisini kaynaklardan geliştirerek, teknolojiyi kullanarak hayvanlarının takibini yapıyor. Uyum sürecinde zorluklar yaşasa da hedeflerine kararlılıkla ilerliyor.
Plaza Hayatı ve Hayvancılık: Kurumsal hayatın kolaylıklarını ve zorluklarını anlatan Çalışır, hayvancılığın sürekli ve sorumluluk gerektiren bir iş olduğunu dile getiriyor. Hayvanların bakımı ve sağımı için 7 gün 24 saat çalışmanın gerekliliğini vurguluyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.