DOLAR 32,3208 -0.54%
EURO 34,7774 -0.35%
ALTIN 2.407,87-0,60
BITCOIN 1855108-4,60%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

IMF Basın Toplantısında Rus Ekonomisi Hakkında Güncel Değerlendirme
  • Haberler11
  • Ekonomi
  • IMF Basın Toplantısında Rus Ekonomisi Hakkında Güncel Değerlendirme

IMF Basın Toplantısında Rus Ekonomisi Hakkında Güncel Değerlendirme

ABONE OL
Nisan 17, 2024 14:05
IMF Basın Toplantısında Rus Ekonomisi Hakkında Güncel Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

IMF, Rus Ekonomisinin Büyüme Trendinin Sürdüğünü Belirtti

Uluslararası Para Fonu (IMF), Nisan 2024 Dünya Ekonomik Görünümü Basın Toplantısı’nda Rus ekonomisinin yaptırımlara rağmen büyüme eğiliminde olduğunu açıkladı. IMF yetkilileri, Washington’da düzenlenen basın toplantısında, Rus ekonomisindeki büyüme trendinin devam ettiğini vurguladı.

IMF’ten Yapılan Açıklamalara Göre Rusya’nın GSYH Büyümesinde Artış Bekleniyor

IMF’den yapılan açıklamalarda, “Rusya’nın 2024 yılı GSYH büyümesini 0,6 puan artırarak yüzde 3,2’ye yükselttik. Bu önemli bir yukarı yönlü revizyon. 2025 yılında ise büyümenin yüzde 1,8’e düşmesini bekliyoruz” denildi. Ayrıca, Rus ekonomisindeki büyümeyi destekleyen faktörlerin başında petrol ihracat hacimlerinin sabit kalması, kurumsal yatırımlardaki güçlenme, özel tüketimde sağlamlığın devam etmesi ve kamu harcamalarındaki artışlar olduğu belirtildi.

Yaptırımların Etkisi ve Gelecek Beklentiler

IMF, uygulanan yaptırımların Rus ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Açıklamada, “Rus ekonomisinin savaş öncesi büyüme oranlarının altında seyrettiği ve yaptırımların etkileriyle olumsuzlukların görülebileceği” ifadeleri yer aldı. Orta vadede, Rus ekonomisinin hala savaşın ve yaptırımların etkisiyle karşı karşıya kalabileceği değerlendirildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.