DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

IDU, Türk Öğrencilere Online Eğitimde Yeni Ufuklar Açıyor

IDU, Türk Öğrencilere Online Eğitimde Yeni Ufuklar Açıyor

ABONE OL
Eylül 6, 2024 11:04
IDU, Türk Öğrencilere Online Eğitimde Yeni Ufuklar Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Uluslararası Dublin Üniversitesi (IDU), Amerika Birleşik Devletleri’nde kurularak, yükseköğretim faaliyetlerini Özel Yükseköğretim Kurulu’ndan aldığı izinle sürdürmektedir. Çeşitli akreditasyonlara sahip olan IDU, öğrencilere kolay erişilebilir, güvenilir ve kaliteli eğitim fırsatları sunmaktadır. Türk öğrenciler, online derslere bulundukları yerden katılarak, yabancı akademisyenlerle çalışma ve projeler yapma imkanı bulmaktadırlar. Bu süreçte ödev ve projelerin İngilizce olarak tamamlanması, öğrencilerin dil becerilerini de önemli ölçüde geliştirmektedir.

 

ABD’de YKS, ALES veya YDS gibi sınavlar bulunmadığı için Türkiye’den başvuracak öğrenci adaylarından bu sınavlarda başarı şartı aranmaz. Giriş koşulları, eğitim programı ve mezuniyet şartları açısından Türkiye üniversiteleri ile farklılık gösteren Amerikan eğitim sistemi, denklik konusunda da ayrışmaktadır. Türkiye’de geçerli olan 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, denklik için ARWU (Academic Ranking of World Universities), CWTS Leiden Ranking, QS World University Rankings ve THE (Times Higher Education) sıralamalarında üniversitenin ilk 400’de yer alması gerektiğini belirtmektedir. Doğrudan denklik sağlanamadığı durumlarda ise öğrencilerin YKS başarı puanı ile yurtdışında bir üniversiteye yerleşmeleri ve örgün eğitim almaları gerekmektedir. Bu aşamaları tamamlayan öğrenciler, T.C. Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’na denklik başvurusu yapar. AKTS ve müfredat gibi kriterlere göre yapılan incelemeler sonucunda denklik alıp alamayacaklarına YÖK karar verir.

 

Denklik neden önemlidir sorusuna gelince; denklik alamayan mezunlar kamu görevlerine alınmaz, erkek adaylar kısa dönem askerlik yapamaz, yasal meslek odalarına kayıt yaptıramaz ve kamu görevinde çalışan memurlar terfi veya kadro alamaz. Bu ve benzeri devlet kurumlarını ilgilendiren durumlarda denklik şartı aranmaktadır.

 

IDU, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun yüksek kalitede uzaktan eğitim programları sunarak, eğitimde öncü olmayı hedeflemektedir. IDU, ABD’de “Yükseköğrenimde onur, ayrıcalık ve mükemmellik taahhüdü” vererek, yenilikçi dersler ve öğrenci odaklı eğitim yöntemleriyle öğrencilere en iyi eğitimi sunmayı amaçlamaktadır. Bu kaliteyi sürdürebilmek için bağımsız akreditasyon kurumlarına üye olan üniversite, yükseköğrenim alanında hizmet veren danışmanlık firmalarından akademik ve teknik destek almaktadır. Böylece dünyanın herhangi bir yerindeki IDU öğrencileri, en başarılı akademisyenlerden üst düzey eğitim alabilmektedir. Üniversite, önümüzdeki 5 yıl içinde ABD’de ve dünya genelinde uzaktan eğitimin öncüsü olmayı ve en büyük çevrimiçi üniversite haline gelmeyi hedeflemektedir.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.