DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0029 -0.23%
ALTIN 2.324,380,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Haymana Belediyesi iftarda sefer tası ile yemek dağıtma uygulamasını bu sene de sürdürüyor
  • Haberler11
  • Gündem
  • Haymana Belediyesi iftarda sefer tası ile yemek dağıtma uygulamasını bu sene de sürdürüyor

Haymana Belediyesi iftarda sefer tası ile yemek dağıtma uygulamasını bu sene de sürdürüyor

ABONE OL
Mart 31, 2023 09:18
Haymana Belediyesi iftarda sefer tası ile yemek dağıtma uygulamasını bu sene de sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depremden etkilenip İlçemize gelen aileler, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı boyunca Belediye tarafından iftar saatinde sefer tasıyla yemek dağıtılıyor. Cimcime Sultan Termal Tesisleri aşçıları tarafından hazırlanan yemekler Haymana Belediyesi ekiplerince vatandaşların evlerine teslim ediliyor.

Turgut “Uygulamayla Vatandaşlara Doğrudan Ulaşıyoruz.”

Pandemi döneminde sefer tası uygulamasına geçtiklerini belirten Başkan Turgut bu şekilde vatandaşa doğrudan ulaştıklarını ifade ederek “ Önceki yıllarda İftar Çadırı kuruyorduk. Onun da güzellikleri vardı, vatandaşımızla iç içe oluyorduk. Ancak bu uygulamayla ihtiyaç sahibi insanlarımıza daha çok ulaştığımızı düşünüyoruz. Bu yıl hemşehrilerimizin yanı sıra deprem felaketinin ardından deprem bölgesinden gelip İlçemize yerleşen vatandaşlarımıza da iftarlıklarımızdan ikram ediyoruz. Çorbadan ana yemeğe, tatlıdan pideye kadar hazırladığımız iftarlıklarımızı hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin kapısına kadar götürüyoruz. Onlar da aileleriyle evlerinde iftar yapıyor. Bizlere de sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirmenin ve vatandaşımızın hayır duasını almış olmanın mutluluğu kalıyor.” dedi.

Ramazan Ziyaretleri de Devam Ediyor

Başkan Turgut’un artık gelenekselleşen iftar ziyaretleri de devam ediyor. Her yıl iftarda vatandaşların sofrasına konuk olan Turgut bu Ramazan’ın ilk iftarını, eşi Sema Turgut ile beraber, depremden etkilenip İlçemize yerleşen Kahramanmaraşlı Dadak ailesiyle açtı. İftarın ardından çay içmeye ise Hataylı Karakaplan ailesine misafir olan Başkan Turgut ve eşi Sema Turgut, deprem mağduru ailelerle yakından ilgilenip, gerek kendileri gerekse tüm Haymana’nın depremden etkilenen bölge halkının yanında olduğunu belirttiler.

Haymana Belediyesi deprem bölgesinden gelen vatandaşlara yönelik çalışmalarına devam ediyor, bu kapsamda daha önce Pazartesi günleri olarak belirlenen ücretsiz kaplıca uygulaması Pazartesi- Perşembe olmak üzere haftada 2 güne çıkarıldı.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.