DOLAR 32,5900 0.35%
EURO 34,7640 0.02%
ALTIN 2.495,590,47
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Girişimcilik odaklı içerik platformu egirişim paya dayalı kitle fonlama ile 2.25 milyon TL yatırım aldı
  • Haberler11
  • Gündem
  • Girişimcilik odaklı içerik platformu egirişim paya dayalı kitle fonlama ile 2.25 milyon TL yatırım aldı

Girişimcilik odaklı içerik platformu egirişim paya dayalı kitle fonlama ile 2.25 milyon TL yatırım aldı

ABONE OL
Mart 9, 2022 08:08
Girişimcilik odaklı içerik platformu egirişim paya dayalı kitle fonlama ile 2.25 milyon TL yatırım aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Girişimcilik ekosistemini desteklemek üzere yeni nesil habercilik faaliyeti yürüten dijital platform egirişim, Türkiye’nin yatırım ve fonlama merkezi fonbulucu’da yatırım turuna çıktı. Girişimcilere fırsat eşitliği sağlamak adına 2012 yılından bu yana haber, video ve özel içerikler üreten platform, yalnızca 24 saat içerisinde 1.200’den fazla yatırımcıdan 3 milyon TL üzeri talep toplayarak girişimcilik ekosistemi için oldukça önemli bir yatırım turunu başarıyla tamamladı.

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan lisans aldığı Nisan 2021’den bu yana 20 girişimin hedeflenen finansmana ulaşmasını sağlayarak, kısa zamanda Türkiye’nin en etkin kitle fonlama platformu haline gelen fonbulucu, girişimcilik ekosistemin gelişmesi için dijital yayıncılık faaliyeti yürüten egirişim’i yatırımcılarla buluşturdu. egirişim, ülkemizde bir dijital medya kuruluşunun fonlamaya sunulmasıyla ilk olma niteliği taşıyan bu yatırım turuyla, şirket paylarının %6’sını yatırımcılara arz ederek 2.25 milyon TL finansmana ulaştı. 1.200’den fazla yatırımcının yer aldığı paya dayalı kitle fonlama kampanyasına İbrahim Akman, Zeynep Ensert, Sertaç Taşdelen, İlker Diker, Ömer Erkmen, Soner Canko, Ömer Süner, Cihan Demir gibi ekosistemin önde gelen isimleri katıldı.

Elde edilen fonla dijital altyapı geliştirilecek 

2012 yılında Hilmi Öğütcü’nün liderliğinde kişisel bir blog ile başlayan, 2020 yılında şirketleşerek girişim ekosisteminden aktif ve güncel içeriklerin paylaşıldığı bir platform haline gelen egirişim dahilinde; yeni ve yerli girişimler, yatırım alan girişimler, girişimciler, yatırım ağları, girişim sermayesi yatırım fonları, kitlesel fonlama platformları, başvuru açık programlar, girişim hızlandırma programları ile kuluçka merkezleri, girişimcilik yarışmaları, hackathon’lar gibi sayısız özgün içerik yer alıyor. egirişim, yatırım turu sonucu elde edilen fon ile ekosistem verilerini doğru ve hızlı şekilde temin eden teknoloji tabanlı bir altyapı geliştirerek girişimcilik ekosistemi hakkında aranan her bilginin bulunduğu “all-in-one” bir yapıya dönüşmeyi planlıyor.

Hedef, global bir medya platformu haline gelmek 

Yatırım turu hakkındaki görüşlerini aktaran egirişim Kurucusu Hilmi Öğütcü, “Şirketimizin paylarını halka açarak egirişim’e kitlelerin ortak olmasını istedim. Ülkemizde girişimcilik çok hızla gelişiyor. Biz de bu gelişmenin içerisinde önemli bir görev üstlenerek girişimlerin görünürlüklerinin artırılması için gayret ediyoruz. Fonlama sonunda alacağımız yatırım ile dijital altyapımızı geliştirip, 1.200’den fazla yatırımcımızın da gücüyle bir yandan ülkemizdeki etkinliğimizi artırıp bir yandan da global bir girişim medya platformu haline gelmek istiyoruz“ dedi.

fonbulucu kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız ise, “egirişim, kurulduğu günden bu yana hem girişimcilerle hem de girişimcilik ekosistemin paydaşları ile yakın iletişim içerisinde olan güçlü bir yayıncılık platformu. Ürettiği özel içeriklerle ekosistemin merkezinde bulunarak tüm paydaşlar arasında bir köprü görevi gören egirişim, global anlamda da etkili bir oyuncu olma potansiyeline sahip. fonbulucu olarak, aylık bazda milyonlarca kişiye erişim sağlayan egirişim’i paya dayalı kitle fonlaması sahnesinde görmekten ötürü son derece mutlu ve heyecanlıyız” ifadelerini kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.