DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

En Genç Festival! İstanbul’lu Gençler Doyasıya Eğlendi!
  • Haberler11
  • Yaşam
  • En Genç Festival! İstanbul’lu Gençler Doyasıya Eğlendi!

En Genç Festival! İstanbul’lu Gençler Doyasıya Eğlendi!

ABONE OL
Mart 4, 2024 18:01
En Genç Festival! İstanbul’lu Gençler Doyasıya Eğlendi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Volkswagen Arena, 3 Mart Pazar günü muhteşem bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un katılımıyla gerçekleşecek festivalde; Sinan Akçıl, Demet Akalın, Hande Ünsal, Sefo, Rabia Tunçbilek, Brianna, gibi ünlü sanatçılar sahne aldılar. Ünlü radyocu Dj Kadir Çetin’in sunuculuğunu ve Dj’liğini üstlendiği bu ücretsiz etkinlikte, İstanbul halkı müzik dolu bir gün yaşadı.

“BÖYLE FESTİVALLERİ DAHA SIK GÖRMEK İSTİYORUZ!”

Gençlik Festivali’nde sahneye ilk çıkan isim Feride Hilal Akın’dı. Sahnede en sevilen “Bilir mi?”, “İntihaşk” şarkılarını seslendiren Akın, gazeteciler ile de sohbet etti. Tarzı ile dikkat çeken şarkıcı, “Dün gece hemen hazırladık kıyafetimizi. Böyle gençlerin bir arada olduğu festivalleri daha sık görmek istiyoruz. Düzenleyenlere çok teşekkür ederiz.” dedi.

“BİR GENÇ OLARAK BU FESTİVALDE OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

Sahneye çıkan diğer bir isim de Rabia Tunçbilek’di. Sahneden sevilen şarkılarının yanı sıra Halil Sezai’nin “Benim Bu Derdim” şarkısını seslendiren Tunçbilek, kendisini dinleyenlerden tam puan aldı. Gazetecilerin röportaj isteğini de geri çevirmeyen genç şarkıcı, “Müthiş bir kuyruk vardı. Benim de arkadaşlarım var burada, kalabalıktan biz nasıl gireceğiz diye beni aradılar.” diyerek güldü. Gençlik festivali hakkında konuşan Rabia Tunçbilek, “Bir genç olarak gençlik festivalinde sahne almak beni çok mutlu ediyor. Çok sevdiğim değerli sanatçılar da burada. Tüm organizasyonda emeği geçen Murat Kurum’a da teşekkür ediyorum.” dedi. Avrupa sahnelerinde de bol bol gurbetçileri eğlendiren Tunçbilek, yurt dışında yaptığı konserler hakkında konuştu. Şarkıcı, “Süper geçiyor yurt dışında. Gurbetçilerin bizi sıcacık karşılamaları çok mutlu ediyor beni. Sıra sıra bir çok ülkede de konserlerimize devam ediyoruz.” diyerek yurt dışı konserlerine devam ettiğini dile getirdi.

“DENİZ İYİ Kİ VAR”

 

Kolpa Grubu’da Gençlik Festivali’nde sahne alanlar arasındaydı. “Gurur Benim Neyime”, “Beni Aşka İnandır”, “Yatağın Soğuk Tarafı” gibi şarkılarını seyircisinin isteği ile seslendiren Kolpa Grubu, kendilerini dinlemeye gelen gençlere unutulmaz anlar yaşattı. Kolpa Grubu’nun solisti Barış Yurtçu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Yurtçu, “Biletler sold-out olmuş ve harika bir ortam varmış. Elimizden geldiğince sahnemizi çoşturacağız. Gençler ile birlikte olmak harika.” dedi. 2019 yılında oyuncu eşi Deniz Baysal ile dünyaevine giren Barış Yurtçu, eşi Baysal hakkında da konuştu. Barış Yurtçu, “Deniz’in dizisi vardı. Uzun zamandır ortalarda yokuz evet. Şimdi o biraz daha çekimlere gidiyor. Klip çekimim vardı dün orada da beraberdik. O biraz üşüdü, hava soğuktu diye. Destek oldu bana biraz, makyajıma stylingime yardımcı oldu. Eş kontenjanından böyle geliyor bazen, bana yardım ediyor. Deniz iyi ki var. Yakın zamanda da bizi görürsünüz yavaş yavaş. Artık dışarılara çıkmaya başlayacağız, işlerimizi azalttık.” diyerek gülümsedi.

DENİZ BAYSAL İLE ŞARKI MÜJDESİ! 

Barış Yurtçu, eşi Deniz Baysal ile birlikte bir projenin de müjdesini verdi. Yurtçu, “Ben Deniz’in çok klip tarafında olmasını istemiyorum. Kendi kariyeri de başka bir tarafta çünkü. Ama o isterse seve seve. O istediği her şeyde oynayabilir. Eşim kontenjanından ona her şey sınırsız. Beraber de ortak bir şarkı düşünüyoruz. Beraber bir şarkı yapalım dedi bana ben de hemen kabul ettim.” diyerek birlikte şarkı yapacaklarının da müjdesini verdi.

CEM, ŞAHAN, GÖKHAN… 

Gençlik Festivali’nde sahne alan bir diğer isim ise Sinan Akçıl’dı. Sevilen bir çok şarkısını seslendiren Sinan Akçıl, “Uzun zamandır şehir dışı konserlerine gidiyorum. 20 gün aradan sonra İstanbul’daki ilk konserim. Murat Kurum da destekliyor bu konserimizi. Ben de kendisine bir şarkı yaptım. Sosyal medyada da makara dönmüş biraz. Bazıları anlamadı ama ben seviyorum bu sosyal medya makaralarını. Huzurlu ve güzel bir İstanbul için sadece desteğimi belirttim. Ben hiç bir zaman bu konularda fanatik olmadım. Kendi fikrimi açıklamak istedim.” dedi. Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Athena Gökhan’dan da bahseden Sinan Akçıl, “Cem, Şahan ve Athena yazdığı zaman sorun olmuyor da ben yazınca mı sorun oluyor? Bana enteresan geliyor bazı şeyler. İnsan, bir vatandaş olarak da kendi Cumhurbaşkanı’nı da sevebilir bence. Bunda hiç bir problem yok benim için.” diyerek son dönemde siyasi polemiklerde adının geçtiği konular hakkında açıklamalarda bulundu.

SPOR YAPIYOR

Spora da son zamanlarda ağırlık verdiğini dile getiren Sinan Akçıl, “Eskiden bana “O eski halinden eser yok şimdi.” diye başlık atmışlardı.  Bu yaz göreceğiz bakalım nasıl olmuş diye. Mayıs veya Haziran itibariyle konserden sonra denize girdiğim bir zamanda herkesi bekliyorum.” diyerek güldü.

YENİ AŞK MI? 

Sevgililer günü hakkında da konuşan Sinan Akçıl, “14 Şubat’ı ben unuttum biliyor musunuz? Çok karambole geldi. Hatırlatan olmadı. 14 Şubat 2025 için randevum var şimdiden. Bir anlaşmam var birisiyle. Romantik bir film gibi olsun dedik. 13’ünde kimse kaçmazsa 14’ünde büyük bir haber olabilir.” diyerek akılları karıştırdı.

“GENÇLİK FESTİVALİ’NDE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Hande Ünsal da Gençlik Festivali’nde izleyicileri çoşturdu. “Sen Yokken”, “Dön Diye Ölüyorum” gibi en sevilen şarkılarıyla İstanbul Halkı’na unutulmaz bir akşam yaşatan Hande Ünsal, soruları da yanıtladı. Gençlik Festivali hakkında konuşan şarkıcı, “Kıymetli şarkılar seçtik bu gün. Ben çok heyecanlıyım bu festival için. Emeği geçen herkese çok teşekkür etmek istiyoruz. İnşallah daha da çok festival olur.” dedi. Yeni şarkısı “Yangın” hakkında da konuşan Ünsal, “Radyolarda ilk haftamızda en çok dinlenen olduk. Seviliyor ne mutlu bize. Çok onure ediyor bizi bu durum. Biraz utandım, kızarmış olabilirim.” diyerek güldü.

AMELİYAT OLDU! 

Demet Akalın da Gençlik Festivali’nde sahne alan ünlü sanatçılar arasındaydı. Sahnede şarkılarını seslendirirken, seyiricinin de çoşkusuna kapılarak yerinde duramayan Akalın, seyircilerin arasına inerek onlarla da birlikte şarkılarını seslendirdi. Bütün hayranları ile fotoğraf çektirmeye çalışan Akalın, gazeteciler ile de sohbet etti. Demet Akalın, “Ameliyat oldum, çalışıyorum ama ameliyattan sonra şarkı okumalarından korktum bir iki hafta. Hızlandıramadım korkuyorum diye ama bir kaç gündür hızlandırdık okumalarımızı. Albüm hazırlığındayım şu an. Yıllar aradan sonra deli cesareti albüm yapıyorum. Ersay Üner, Sinan Akçıl, Gökhan Özen gibi isimler var. Yeni isim yapmak isteyen arkadaşlarımız da var.” dedi.

“SİNAN’IN ŞARKILARI BENDEN SEKMEZ!”

En iyi bestekarların en güzel şarkılarını her zaman ilk alan isim olarak bilinen Demet Akalın, “Sinan’ın şarkıları hiç benden sekmez. İlk önce bende. Benimle beraber prodüktör gibi çalışıyor sağ olsun. Sözleri aranjesi her şeyini yapıyor. Ona teşekkür ediyorum. Ersay’dan da şarkı istedim. Onda da güzel şeyler var. Bakalım alırız herhalde, çalışmaya devam.” dedi.

EBRU GÜNDEŞ’E MUTLULUKLAR DİLEDİ

Uzun zamandır gecelere çıkmadığını da dile getiren Demet Akalın, “Halim yok vallahi şimdi. Programım var, ordan kızı alıyorum, ordan konsere gidiyorum. Bir sürü iş var. Eskiden ben çıkardım ama şimdi çıkmıyorum. Çok sevdiğim bir sanatçı arkadaşım olunca sahnesi varsa gidiyorum bazen. Ebru’ya gidiyorum. Gerçi ona iki elim kanda olsa giderim. Çok seviyorum onu. Mutluluklar da diliyorum arkadaşıma, telefonlaştık konuştuk onunla da. Çok mutlu oldum onun adına da.” diyerek yakın arkadaşı Ebru Gündeş’e de evliliğinin ardından mutluluklar diledi.

YENİ ALBÜM HEYECANI

Son dönemin gözde Rap şarkıcılarından Sefo da Gençlik Festivali’nde son olarak sahne aldı. Sahne öncesinde soruları yanıtlayan Sefo, “Heyecanlıyım, insanlar da çok heyecanlılardır. Çıkıp sahneyi inletmek istiyorum.” dedi. Son dönemde rap şarkıcıları arasında ön planda olan ve büyük başarılara imza atan Sefo, “Bunu istiyordum ben. Her gün çalışabilirim, ve çalılıyorum da. Bu başarıyı elde etmek istiyordum. Devam da ettirmek istiyorum. Stüdyo’dan çıkmıyorum ve 24 şarkılık bir albüm gelecek. İkiye böleceğim ve 12 şarkı Nisan’da 12 şarkı da Temmuz’da planlıyoruz.” dedi.

“GENÇLER BİZİM GELECEĞİMİZ!”

Sefo, sahnede şarkılarını seslendirirken Murat Kurum da destek verdiği Gençlik Festivali’nde, sahneye çıkarak gençler ile sohbet etti. Sahneye çıkmadan önce Murat Kurum, Rapçi Sefo ile de kısa sohbet etti. Eşi ve çocukları ile birlikte Festival’e katılım gösteren Murat Kurum, “Gençlerimiz için en genç festivali düzenledi arkadaşlarımız. Biz de yoğun programdan dolayı ancak bu saatte katılabildik. Gençler bizim hem geleceğimiz hem de bu günümüz. Onlar için her zaman en iyisini hayal ediyoruz. İstiyoruz ki onlara tertemiz bir gelecek sunalım. Yeşilin arttığı, mavinin korunduğu, deprem riski olmayan bir İstanbul hayal ediyoruz.” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.