DOLAR 32,6449 0.41%
EURO 35,5454 0.39%
ALTIN 2.523,141,57
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

  • Haberler11
  • Gündem
  • ELEN Elektron Enerji’den yenilebilir enerji atağı: Tüm Türkiye’de GES kurulumu yapacak

ELEN Elektron Enerji’den yenilebilir enerji atağı: Tüm Türkiye’de GES kurulumu yapacak

ABONE OL
Ocak 17, 2023 14:16
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Yenilenebilir enerji yatırımında ulusal bir marka olmayı da hedefleyen ELEN Elektron Enerji GES ve RES kurulumda Türkiye’nin uzman firmalarından İnfo Enerji firmasının tüm hisselerini satın aldı.

 

Firmanın finans, muhasebe ve mali işlerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kaan Belikırık, yaptığı açıklamada ELEN Elektron Enerji’nin Çatı şirketi DAYMAZ  A.Ş. geçmişiyle kendi sektörü ve bir çok diğer sektörlerde öncü bir kuruluş olduğunu söyledi.

Şirketin Türkiye’de Tedarikçi Enerji Lisansıyla bir çok müşterisi olduğunu ve yeni müşteriler için yeni satış ofisleri açtığını söyledi.

“Biz her şeyden önce uluslararası bir şirket olmayı hedefliyoruz. Türkiye’deki güçlü konumumuzu uluslararası alanda da perçinlemek istiyoruz.Yurt dışındaki bu konumuzu daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Uluslararası bir marka olmayı hedefliyoruz. İnfo Enerji yatırımı sayesinde güneş panelleri üretimi ve ges projelendirme konusunda müşterilerimize daha geniş bir yelpaze ile hizmet vermeyi planlıyoruz.”

Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’ya ihracat hedeflediklerini belirten Belikırık, bu coğrafyalardaki satışları artırmak istediklerini, ABD’ye de ihracat yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

“GES Üretim ve Projelendirme sektöründe marka olmayı hedefliyoruz”

Belikırık, “GES Üretim ve projelendirme” şirketin yeni faaliyet kollarından biri olduğunu, bu sektör için de önemli bir bütçe ayırdıklarını dile getirdi. Belikırık, 2023’te bu alandaki yatırımları artırarak devam ettirmek istediklerini söyledi.

“Tüm ülkeler enerji yatırımları yapıyor. Yenilenebilir enerjinin önemi her geçen gün daha da artıyor. Paris İklim Anlaşması ile beraber ülkeler belli taahhütlerde bulundular. Bir taraftan karbon salımını azaltıyorlar, bir taraftan da yenilenebilir enerjiye yatırım yapıyorlar. Türkiye’de de bu alanda ciddi yatırımlar söz konusu. Biz şunu vurguluyoruz; elektriğin olduğu her yerde ELEN var. Bu nedenle ürettiğimiz ve projelendirdiğimiz ürünlere olan ihtiyaçlar önümüzdeki dönemde daha da artacak.”

Şirketin 2023 yılında GES üretim ve projelendirmeye başlayacağını belirten Belikırık, bundan sonraki süreçte de üretime, istihdama ve ihracat artışına katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.