DOLAR 32,3664 -0.01%
EURO 35,0533 -0.14%
ALTIN 2.324,130,21
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elektromanyetik Tutucu

Elektromanyetik Tutucu

ABONE OL
Ekim 6, 2022 07:27
Elektromanyetik Tutucu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elektromanyetik tutucu olarak kullanılan araçlar; ferromanyetik boru, plaka, farklı formdaki metallerin, hurdaların taşınması ve aktarılması göreviyle kullanılmaktadır. Elektromanyetik tutucu, taşınacak malzemenin büyüklüğüne ve yüzey alanına göre var ettiği manyetik alan şiddetleri değişkenlik göstermektedir.

Dünya bulunan tüm madenler, doğal şekilde içerisinde demir ve demir oksit gibi metal özellik ihtiva eden maddeler bulundurmaktadır. Aynı zamanda hammaddenin çıkarılması ve doğal koşullarda saklanması sırasında da içerisine metal özellik taşıyan maddeler karışabilmektedir. Hammadde işlenirken de çıkarılırken de demir özellik gösteren makinelerin parçacıklarından içerisine ilave olarak metal özellik göstermeyen istenmeyen parçacıklar da karıştığı gözlemlenmektedir.

Doğal olarak çıkarılan hammaddenin, istenilen özellikler ile üretime geçilebilmesi için, içerisinde metal özellik taşıyan maddelerin ayrıştırılması gerekmektedir. Özellikle cam sanayi çini ve porselen gibi alanlarda gerçekleştirilen üretim sırasında, hammaddenin içerisinde hiçbir şekilde farklı özellik metal özellik taşıyan malzemelerin bulunmaması gerekmektedir.

Hammaddenin sağlıklı ve verimli bir şekilde üretime dönüştürülmesi, yalnızca metal özelliğe sahip malzemelerin içerisinden tamamen ayrılması sayesinde sağlanabilmektedir. Çok az bir oranda bile metal özellik taşıyan malzemenin ham madde içerisinde kalmış olması üretimin sağlıklı ve verimli bir şekilde gerçekleşmesini engel olmaktadır. Hammadde içerisinde bulunan istenmeyen malzemelerin kimyasal yollar kullanılarak ayrıştırılmaya çalışılması hem çok pahalıdır.Hem de zararlı içerikler ihtiva ettiğinden dolayı tercih edilmemektedir.

Tüm ürünlerimiz gibi elektromanyetik tutucu kolayca temizlenebilmektedir. Bunun yanı sıra firmamız tarafında ücretsiz bakım hizmeti sağlanmaktadır. Kullanıma bağlı olarak herhangi bir performans düşüklüğü yaşamayan elektromanyetik tutucu oldukça verimli şeklide çalışmaktadır.

Firma olarak müşterilerimize her türlü bilgi akışını sağlamaktayız.İhtiyacınız olan ürünün üretimi ve tedarik edilmesi ile ilgili firmamıza başvurabilir ve danışmanlık hizmetimizden faydalanabilirsiniz. Kaliteli ürünlerimiz ve uzman ekibimiz ile tüm süreçlerde yanınızda olmaktan mutluluk duyarız. Aklınıza takılan tüm sorularınızı bizlere ulaştırabilirsiniz.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.