DOLAR 32,3822 -0.42%
EURO 34,7764 -0.27%
ALTIN 2.408,18-0,58
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi
  • Haberler11
  • Magazin
  • Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi

Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi

ABONE OL
Nisan 13, 2024 15:05
Diyarbakır’da Ramazan Bayramı’nda 24 Ton Ciğer Kebabı Tüketildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ciğer Kebabı Tescilli Ürünler Arasında

Diyarbakır’da coğrafi işaret tescilli ürünleri arasında yer alan ‘ciğer kebabı’, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisiyle, Ramazan Bayramı’nın 3 gününde 24 ton tüketildi.

Geçen Yıla Göre İlginin Artması

Porsiyonu 300 liradan satılan kebap için Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, geçen yıl aynı dönemde 13 ton tüketildiğini belirterek, bu yıl ise tüketimin 24 tona çıktığını dile getirdi. Elkaan, “Geçen yıl yaşadığımız depremin etkisiyle, yine Ramazan Bayramı’nda ortalama günlük 4 tona yakın bir ciğer tüketimi oldu. Ancak bu yıl inanılmaz derecede. Bu Ramazan Bayramı’nda, iğne atılsa yere düşmeyecek misali yerimiz kalmadı. Günlük tüketim ortalama 7-8 tona ulaştı. 3 günde 24 ton tükettik” şeklinde konuştu.

Diyarbakır Ciğerinin Lezzeti

Gaziantep’ten Diyarbakır’ı gezmeye gelen Savaş Barış, Diyarbakır’da yenen ciğerin farklı ve eşsiz olduğunu belirterek, “Ben Gaziantepliyim. Yıllardır Diyarbakır’a gelir, ciğeri Diyarbakır’da yeriz. Biz Anteplilerin ciğeri de meşhurdur, ciğer kebabı. Fakat Diyarbakır’da ciğer yedikten sonra Türkiye’nin başka bir yerinde ciğer yiyemezsiniz. Ciğerin tek memleketi Diyarbakır, aşırı düzeyde bir yoğunluk var ve halen lezzetli bir şekilde kebapları devam ediyor” şeklinde memnuniyetini dile getirdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.