DOLAR 32,4570 0.06%
EURO 34,8470 0%
ALTIN 2.432,52-0,09
BITCOIN %
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Diyarbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı

Diyarbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı

ABONE OL
Nisan 14, 2024 15:05
Diyarbakır Bayram Tatilinde Turist Akınına Uğradı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır UNESCO Dünya Miras Listesi’nde Yer Alan Tarihi ve Kültürel Mekanlarla Doldu Taştı

Diyarbakır’da bayram tatili boyunca UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tarihi surlar, İçkale Müze Kompleksi, tarihi Ulu Cami, Ongözlü Köprü, restore edilen kiliseler, Hasanpaşa Hanı gibi tarihi ve kültürel mekanlar ile çarşılar turistlerle doldu.

101 Otelde Doluluk Yüzde 100’e Ulaştı

Kent merkezindeki 101 otelde 7 bin 20 yatak kapasitesine ve 3 bin 500 odaya sahip olmasına rağmen doluluk oranı %100’e ulaştı. Ziyaretçiler, merkezdeki otellerde yer bulamayınca ilçelerdeki otellerde konakladı.

Diyarbakır Tarihinin En Büyük Yoğunluğunu Yaşıyor

TÜRSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, şehrin adeta “iğne atılsa yere düşmeyecek yoğunluğa ulaştığını” belirtti ve ziyaretçi sayısının 500 bini geçerek tarihinin en büyük yoğunluğunu yaşadığını ifade etti.

Müzeler ve Tarihi Mekanlar Ziyaretçi Rekoru Kırdı

Diyarbakır Müze Müdür Vekili Müjdat Gizligöl, Ramazan Bayramı’nda tüm zamanların ziyaretçi rekorunu kırdıklarını açıkladı. Şehrin önemli turizm değerlerinden Zerzevan Kalesi de binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Lezzetler ve Tatlılar İlgi Odağı Oldu

Kentte öne çıkan lezzetlerden ciğer kebap ve kadayıf satışı yapan işletmeler yoğun ilgi gördü. Diyarbakır Lokantacılar, Kebapçılar ve Tatlıcılar Odası Başkanı Haşim Elkaan, bu bayramda 24 ton ciğer tüketildiğini belirtti.

Turistlerden Memnuniyet Yorumları

Diyarbakır’a ilk kez gelen turistler, şehri çok beğendiklerini ve ilgi gören bir şehir olduğunu vurguladılar. Şehirdeki yoğunluğa alışık olmayan ziyaretçiler, ciğer kebap için uzun kuyruklar beklemek zorunda kaldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.