DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Danimarka Savunma Bütçesini Artırmaya Hazırlanıyor

Danimarka Savunma Bütçesini Artırmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Mart 14, 2024 12:06
Danimarka Savunma Bütçesini Artırmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Danimarka, NATO Hedeflerine Ulaşmak İçin Savunma Bütçesini Artırmayı Planlıyor

Danimarka, NATO hedeflerine ulaşmak amacıyla önümüzdeki beş yıl içinde savunma bütçesini yaklaşık 6 milyar dolar artırmayı hedefliyor.

Danimarka Başbakanı Metter Frederiksen’den Açıklamalar

Başbakan Metter Frederiksen, “Savaş istediğimiz için yeniden silahlanmıyoruz. Savaştan kaçınmak istediğimiz için yeniden silahlanıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Cinsiyet Eşitliği ve Askerlik Konusunda Yapılan Reformlar

Çarşamba günü reformları açıklayan Frederiksen, hükümetin “cinsiyetler arasında tam eşitliği” sağlamaya çalıştığını belirtti. Savunma Bakanı Troels Lund Poulsen ise, “Tam cinsiyet eşitliği de dahil olmak üzere daha güçlü zorunlu askerlik, savunma sorunlarının çözülmesine, ulusal seferberliğe ve silahlı kuvvetlerimizin personellendirilmesine katkıda bulunmalıdır” dedi.

Danimarka’da kadınlar halihazırda gönüllü olarak orduya katılabilirken, yeterli sayıda gönüllü bulunduğu için erkekler kura sistemiyle çağırılıyor ve yasal olarak 4 ay askerlik yapıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.