DOLAR 32,3199 0.2%
EURO 35,0939 -0.11%
ALTIN 2.299,760,99
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bosch, üniversite öğrencilerine inovasyon desteğini sürdürüyor
  • Haberler11
  • Gündem
  • Bosch, üniversite öğrencilerine inovasyon desteğini sürdürüyor

Bosch, üniversite öğrencilerine inovasyon desteğini sürdürüyor

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz başkanlığında öğretim üyelerinden oluşan bir heyet, Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikasını ziyaret ederek, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında bugüne kadar sağlanan destek için teşekkürlerini iletti. Bosch, başta Uludağ Üniversitesi olmak üzere Bursa’daki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin inovasyon çalışmalarına, uzun yıllardır bağış ve sponsorluk desteğinde bulunuyor.

ABONE OL
Mayıs 31, 2022 13:02
Bosch, üniversite öğrencilerine inovasyon desteğini sürdürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa – Bursa’da 50’nci üretim yılını kutlayan Bosch Güç Aktarma Çözümleri Fabrikası’nın sosyal sorumluluk stratejisi kapsamında toplum için kalıcı etki yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarda, eğitim ve inovasyon çok önemli iki başlığı oluşturuyor. Bu anlamda şehrin önde gelen eğitim kurumlarıyla yakın temasta bulunmaya önem veren şirket, özellikle bölgesindeki üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin inovasyon çalışmalarına bağış ve sponsorluk desteğinde bulunuyor.

Üniversitenin gururu UMAKİT’in yanında

Bosch, Bursa Uludağ Üniversitesi ile yürütülen iş birlikleri çerçevesinde üniversite öğrencilerinin oluşturduğu UMAKİT’in (Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu) TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışı, Shell Eco Marathon ve bu yıl Samsun’da yapılacak olan TEKNOFEST yarışlarına katılması için destek veriyor.  Şirket, bu sponsor desteğine ek olarak, UMAKİT’in elektrikli aracını tasarladığı ve yarışlara hazır hale getirdiği atölyeyi de yenilemek üzere bağışta bulunuyor. Bosch’un desteği sayesinde öğrencilerin modern, yaratıcı ve koşulları iyileştirilmiş bir alanda çalışmaları sağlanmış olacak.

Üniversite heyetinden iade-i ziyaret

Geçen yıl kasım ayında Bursa Uludağ Üniversitesi ile öğrencilerin dönem içi staj ve projelerini fabrika ortamında yapabilmelerine imkan sağlayan bir protokole imza atan Bosch Bursa Fabrikası, geçtiğimiz günlerde Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, Dijital Dönüşüm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz, Rektör ve Dekan yardımcıları, bölüm başkanları ve öğretim üyelerinden oluşan bir heyeti ağırladı.

Bosch Güç Aktarma Çözümler Fabrikası Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut tarafından karşılanan konuk heyet, iş birliğinde gelinen noktayı değerlendirirken, Bosch’un dijital dönüşümle ilgili yetkinlik merkezini ve uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.

 

Rektör Kılavuz: “Bosch ile iş birliği yapmak üniversitemiz için önemli bir deneyim…”

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada üniversite-sanayi iş birliğinin önemini vurgulayarak, “Üniversite olarak, son 3 yıldır kendimizi ve kapasitemizi anlatmaya odaklandık. Sanayicimiz de artık yavaş yavaş bizim gayretimizi görmeye başladı. İlişkilerimiz hiç olmadığı kadar hızlandı. Bu ivmenin her geçen gün daha da artacağını ve birlikte projeler üretmeye, projelerden de bilimsel çıktılar elde etmeye başlayacağımıza inanıyorum” dedi. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, dünyanın önde gelen teknoloji şirketleri arasında yer alan Bosch ile yürütülecek her türlü iş birliğinin kendileri için önemli bir deneyim olacağının altını çizerek, ev sahipliği ve deneyim paylaşımından ötürü şirket yöneticilerine teşekkür etti.

Bulut: “İnsan kaynağının dönüşümünde daha hızlı hareket etmeliyiz”

Bosch Güç Aktarma Çözümler Fabrikası Teknik Genel Müdürü Mustafa Bulut da Rektör Kılavuz ve beraberindeki heyete ziyaret için teşekkür ederek, “Sanayimizin Endüstri 4.0 dönüşümü sırasında, yeni nesil insan kaynağının yetiştirilmesi konusu göz ardı edilmemeli. Oldukça genç ve yeni teknolojilere ilgi duyan bir nesle sahibiz. Bu anlamda Türkiye’de büyük bir potansiyel var. Ancak insan kaynağının dönüşümünde daha hızlı hareket etmeliyiz. Hem okullarımızı hem kamu kurumlarımızı hem de şirketlerimizi bu dönüşüme adapte etmeliyiz. Üniversitelerde, yüksek okullarda, liselerde programlar konulduğunda çok hızlı bir şekilde uyum sağlayabileceğimizi düşünüyorum. Biz fabrikamızda hem mavi yakalı hem mühendis arkadaşlarımızı geleceğe hazırlamak anlamında güzel çalışmalar yapıyoruz. Bunlar bireysel ya da kurumsal çaba olarak kalmamalı, ortak düşünce yapısı çerçevesinde projeler yapılmalı” diye konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi heyetini fabrikada ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirten Bulut, sanayi-üniversite iş birliğinin güzel örneklerini sergilemeye devam edeceklerini söyledi. Uludağ Üniversitesi ile yürütülen bu çalışmaların benzerlerinin bölgedeki diğer üniversitelerle de gerçekleştirilmesinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.