DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin Mucidi Satoshi Nakamoto Davasında!

Bitcoin Mucidi Satoshi Nakamoto Davasında!

ABONE OL
Şubat 24, 2024 17:06
Bitcoin Mucidi Satoshi Nakamoto Davasında!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin Macerasının Başlangıcı

Bitcoin furyasının başlangıcı olan 15 yıl önce Satoshi Nakamoto, elektronik para birimi olarak Bitcoin’i tanıtan makalesini metzdowd.com’da yayınladı. Bu, blockchain teknolojisinin temellerini atarak nakitsiz ödemenin temelini oluşturdu.

Kimdir Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto, Bitcoin’in gizemli yaratıcısı olarak biliniyor. 2016’dan beri Avustralyalı bilgisayar bilimcisi Craig Wright, Satoshi olduğunu iddia ediyor ve bu iddiasını mahkemede ispatlamaya çalışıyor.

Büyük Mahkeme Mücadelesi

Craig Wright’ın Bitcoin’in yaratıcısı olduğunu iddia etmesi, bir dizi hukuki süreci beraberinde getirdi. Wright’ın iddiaları, Bitcoin’in geleceğini de etkileme potansiyeline sahip. COPA adlı kripto şirketler konsorsiyumu, Wright’ın iddialarını çürütmeye çalışıyor ve ilk bitcoincilerin desteğini alıyor.

Son Kararın Önemi

15 Mart’a kadar sürecek mahkeme sürecinin sonunda verilecek karar, Bitcoin’in tarihini ve geleceğini etkileyecek nitelikte. Craig Wright’ın iddialarının doğruluğu, kripto dünyasında büyük bir etkiye sahip olabilir.

Satoshi’nin Gizemi

Satoshi Nakamoto’nun kimliği hala gizemini korurken, Bitcoin’in yaratıcısı olarak bilinmesi onu kripto dünyasında efsanevi bir figür haline getirdi. Bitcoin’in mucidi olma iddiası, Wright ile Bitcoin’in ilk günlerine tanıklık eden isimler arasında ciddi bir hukuk mücadelesine dönüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.