DOLAR 32,5097 -0.16%
EURO 34,9654 0.34%
ALTIN 2.430,910,33
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?

ABONE OL
Eylül 19, 2022 14:31
Asgari Ücret Ne Zaman Artacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretin ne zaman artacağı sorusu, yüksek profilli işverenlerin ücretlerini artırma planlarını açıkladıkları son yıllarda gündeme geldi. Bu gönüllü ücret artışlarına ek olarak, yoksulluk karşıtı gruplar ve örgütlü emek, saat başına 15 dolarlık bir standart çağrısı yapmak için toplandı. Ancak kamuoyu bu konuda ikiye bölünmüş durumda.

Florida’nın asgari ücreti

Florida’nın asgari ücreti, 2026 yılına kadar saatte 15 dolara ulaşana kadar artışlarla artacak. Florida’nın 2020 seçimlerinde kabul edilen 2 No’lu Anayasa Değişikliği’nin hedefi bu. Değişiklikler, asgari ücretin 30 Eylül’den 2026’ya kadar her yıl bir dolar artması için aşamalı olarak uygulanacak. Bundan sonra, yıllık enflasyona göre ayarlanacak.

https://minimumwagess.com/when-is-minimum-wage-going-up/ Asgari ücret ne zaman artacak gibi konularda bilgi arayanlar için en doğru adresin linkini bıraktık.

Delaware’in asgari ücreti

Adil Çalışma Standartları Yasası’nın yeni bir analizi, Delaware’in asgari ücretini yükseltmenin düşük ücretli işçilere fayda sağlayacağını gösteriyor. Aslında, devletin 2025 yılına kadar saatte 15 dolara teklif ettiği artış, işçiler için önemli bir ücret artışı getirecektir. Ancak, artış birçok işletme için sonuçsuz kalmayacaktı.

Kaliforniya’nın asgari ücreti

California’da daha fazla para kazanmak istiyorsanız, eyaletin asgari ücretinin arttığını fark etmiş olabilirsiniz. 1 Temmuz’dan itibaren, işverenlerin çalışanlarına yeni oranı ödemeleri istenecek. Bu değişiklik 26 veya daha fazla çalışanı olan işverenler için geçerlidir. Bu oran daha sonra 2023 yılına kadar yıllık olarak ayarlanmaya devam edecek.

Illinois’in asgari ücreti

Illinois’in asgari ücretinin ne zaman artacağını merak ediyorsanız, yalnız değilsiniz. Diğer eyaletler ve şehirler şimdiden asgari ücretlerini artırdı. Ocak 2020’ye kadar Illinois’deki genç işçiler saatte 12 dolar kazanmaya başlayacak. Ve 2025 yılına kadar bu rakam 15 dolara kadar çıkacak.

New Jersey’nin asgari ücreti

New Jersey’de düşük ücretli bir işçiyseniz, eyaletin asgari ücretinin yeniden artmak üzere olduğunu duymaktan mutlu olabilirsiniz. Ancak, kesin miktar, en son tüketici fiyat endeksi rakamlarının açıklanacağı Ekim ortasına kadar bilinmeyecek. Haziran ayı itibariyle, tüketici fiyatlarında geçen yıla göre %9,1’lik artışlar olması, savunucuları daha yüksek bir asgari ücret talep etmeye sevk etti. Milletvekilleri, asgari ücreti artırmanın yanı sıra, bahşiş bırakan işçiler ve tarım işçileri için ücret taban çizelgelerini ayarlamayı da düşünmelidir.

New Mexico’nun asgari ücreti

New Mexico’daki asgari ücret artıyor ve artıştan doğrudan 112.000 işçi faydalanacak. Bu çalışanlar zaten yeni asgari ücretin hemen altında kazanıyor ve artış, maaşlarında bir artış görmelerine yardımcı olacak.

New York’un asgari ücreti

Önerilen asgari ücret artışı, yoksulluk sınırının altındaki işçilere üç şekilde yardımcı olacaktır: Birincisi, şu anda yoksulluk sınırının altında olan işçilerin ücretini New York City’de 3.613 dolar, banliyölerde 1.275 dolar ve diğer şehirlerde çalışanlar için 767 dolar artıracaktır. devletin geri kalanı. İkincisi, kadınlar ve erkekler arasındaki ücret farkını azaltacaktır. 2026 yılına kadar asgari ücrette yapılacak bir artış, çalışan erkeklerin yaklaşık yüzde 20’sinin ve kadınların yaklaşık yüzde 30’unun ücretlerini artıracaktır. Artış, Manhattan’da, New York’ta ve eyaletin geri kalanında yaşayan insanları etkileyecek ve her üç alan da eyalette yeterince temsil edilmeyecek.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.