DOLAR 32,5933 0.33%
EURO 34,8222 0.18%
ALTIN 2.510,291,05
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ariş Pırlanta 2022’de büyük ataklarla hedeflerine koşuyor
  • Haberler11
  • Gündem
  • Ariş Pırlanta 2022’de büyük ataklarla hedeflerine koşuyor

Ariş Pırlanta 2022’de büyük ataklarla hedeflerine koşuyor

ABONE OL
Mart 16, 2022 08:52
Ariş Pırlanta 2022’de büyük ataklarla hedeflerine koşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde hizmetlerini aksatmadan gerçekleştiren Ariş Pırlanta, o dönemde yaptığı hazırlıklar ve altyapı çalışmalarıyla ataklarına devam ediyor.

Hem yurtiçinde hem yurtdışında perakende ağını genişletecek olan Ariş Pırlanta’nın 2022 planlarını ve hedeflerini Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş anlattı.

116 yıllık deneyimiyle mücevher sektörün en köklü ve öncü kuruluşlarından biri olan Ariş Pırlanta, pandemi dönemi koşullarında bir yandan hizmetlerini devam ettirirken, bir yandan da gelecek dönem için çalışmalarını ve hazırlıklarını sürdürüyor.  Ariş Pırlanta, 2022 yılında hem yurtiçi hem de yurtdışında büyümesine hız veriyor.

Dünya markası olmayı hedefleyen Ariş Pırlanta, yurtdışında ve yurtiçinde yeni pazarlara yönelik çalışmalarını sürdürürken, marka yönetimi odaklı yatırımlarına devam ediyor. 2018 yılında başlayan yeniden yapılanma sürecinde yepyeni konseptiyle köklü geçmişi gelecekle buluşturan Ariş Pırlanta, dijitalleşme ve tasarım alanlarında da çalışmalarını da sürdürüyor.  2021 yılında reklam ve tanıtım atağıyla da dikkat çeken Ariş Pırlanta, televizyon dünyasının en çok seyredilenleri arasında yer alan, bu yıl da devam eden Camdaki Kız ve Sadakatsiz dizilerinin ana sponsoru oldu.

Yurtiçi ve yurtdışı mağazalaşma devam edecek

Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, yurtiçine ve yurtdışına yönelik hedefler çerçevesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsederek “ Yurtiçinde 20 mağaza, 5 bayii, 50 satış noktamız bulunuyor. Yurtdışında ise 1 mağaza 10 satış noktamız bulunuyor.

2022 hedefimiz; iç piyasada dilediğimiz lokasyonlar olursa 25 mağaza, 10 bayii, 70 satış noktasına ulaşmak. Yurtdışı hedefimiz ise 3 mağaza, 7 bayii, 20-25 satış noktasına ulaşmak.

Pandemi süreciyle birlikte özetlemek gerekirse; pandeminin ilk başladığı dönemde, 2020’de yurtiçinde, hedef illerimizden Mersin’de ve Kayseri’de birer mağaza açtık. Ayrıca 2020 yılı itibariyle yurtdışında Kırgızistan ve Moğolistan’da yeni satış noktalarımızla hizmet vermeye başladık. Önümüzdeki dönemde perakende zincirimize Almanya’da ve belirttiğim ülkelerde mağazalar eklemeyi, onu takiben birkaç yıl içinde Hollanda, İngiltere, Amerika ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden mağazalar açmayı planlıyoruz.

2021 yılında Sakarya’da, Aydın’da Giresun’da ve İstanbul Viaport AVM’de olmak üzere 4 yeni franchise mağazamız daha aktif hale geldi. Önümüzdeki dönemde mağazalaşma çalışmalarımız çerçevesinde verimsiz lokasyonları verimli lokasyonlara taşımaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Güzeliş, normalleşme dönemi ile birlikte geçen yıldan itibaren yurtdışında Las Vegas, Inhorgenta, Miami, mücevher fuarları ile yurtiçinde Ekim ayında Istanbul Jewelery Show ile Ocak ayında Antalya fuarına katıldıklarını belirtti.  Istanbul Jewelery Show Mart fuarına da katılarak yerli ve yabancı sektör profesyonelleri ile buluşmaktan mutluluk duyduklarını belirten Güzeliş, yurtiçi ve yurtdışı fuarları çok önemsediklerini ve fuar katılımlarının devam edeceğini duyurdu.

Yeni sponsorluklar ve yeni tasarımlar yolda

Marka bilinirliğini ve yaygınlığını arttırmaya yönelik çalışmalarının devam edeceğini belirten Ariş Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, “Geçtiğimiz yıl başlattığımız dizi sponsorluklarının marka bilinirliği adına olumlu etkileri oldu. Önümüzdeki dönemde de reklam ve sponsorluk çalışmalarımız devam ederken, gerek yurtiçi gerek yurtdışı fuar katılımlarımız da mevcut ve yeni pazarlarda yaygınlaşma hedefimiz doğrultusunda devam edecek.” dedi.

Zengin koleksiyonları ve ürün çeşitliliği ile tasarımdaki gücünü her dönemde ortaya koyan Ariş Pırlanta’nın 2022 yılı içinde de yeni ürün ve koleksiyonlar hazırlığında olduğunu belirten Güzeliş,  “Geçtiğimiz iki yıl içinde Habbe koleksiyonumuzu tüketiciyle buluşturduk. Baget koleksiyonumuz yepyeni ürünlerle genişledi.  Pandemi dönemi olmasına rağmen Habbe Koleksiyonumuz ve onun içinde bulunan “İyileştir dünyayı” sloganıyla Dünya kolyemiz büyük ilgi gördü. Önümüzdeki dönem için de yeni koleksiyonlar ve mevcut koleksiyonlarımıza yeni katılacak ürünlerin hazırlığı sürüyor” şeklinde konuştu.

Dijitalleşme artarak devam edecek

Son yıllarda özellikle pandemi ile birlikte dijitalleşmenin ivme kazandığından bahseden Güzeliş,  “Son birkaç yıldır online ticaretteki hızlı ilerleyişi yadsımak mümkün değil. Ariş Pırlanta olarak, sektörümüzde 2003 yılında, ilk e-ticaret sitesini hayata geçirmiş bir marka olmamız sebebiyle online mağazamız için, dijital pazarlama çalışmalarımız için her zaman yatırım yapmaktaydık. Pandemi süreci ile birlikte çalışmalarımıza daha da ağırlık verdik. Özellikle kapanma dönemlerinde tüketiciyle online mağazamız aracılığıyla buluşmaya devam ettik.   Fiziki mağazalarımız açıldıktan sonra da mağazalarımızda müşterilerimizle tekrar buluştuk. Tabii ki günümüz tüketici alışkanlıkları, gelişen teknoloji, değişen ve şekillenen koşullar çerçevesinde e-ticaret’e yönelik çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

İçinde bulunduğumuz dönem ve getirdiği değişimlerle ilgili de konuşan Güzeliş, son birkaç yılı ve geleceğe dair planlarını şu şekilde aktardı: “Ariş Pırlanta olarak 1906 yılında Mardin’deki küçük bir atölyede başlayan ve 4 kuşaktır devam eden yolculuğu bugün, yurtdışındaki öncü markalardan biri olma yolunda ilerleyerek sürdürüyoruz. Geriye dönüp baktığımızda Ariş’in yolculuğunun başladığı bir asırdan uzun süre boyunca çeşitli etkenlerle (krizler, salgınlar, savaşlar vb) dünya düzeninin yeniden ve yeniden şekillendiğini, dengelerin defalarca değiştiğini görüyoruz. Pandemi süreci de alışkanlıkların değiştiği, dengelerin bozulup yeniden kurgulandığı yepyeni bir dönem oldu. Dünyamızın, insanlığın, çoğumuzun önemsemediğimiz kaynakların önemini kavradığımız, farkındalıklarımızın arttığı, içimize döndüğümüz ve keşfettiğimiz bir süreç yaşadık, yaşamaktayız. Dünyada dijital dönüşümün hızlandığı, ekonomik düzenin, şirketlerin, iş yapma modellerinin online dönüşüme hizmet edecek şekilde evrildiğini görüyoruz. Pandemi, yaşamlarımızda, çalışma hayatımızda kalıcı değişikliklere neden oldu. Tüketici davranışlarında ve iş süreçlerinde değişim trendlerini hızlandırdı. Dijitalleşme artarak devam edecek. Her şeyden önce buna yönelik çalışmaların devam etmesi hızlandırılması gerekiyor. Şirket olarak uzun yıllara dayanan deneyimimizi vizyoner bir bakış açısıyla harmanlayarak yenilikçi bir yaklaşımı esas almaktayız. Dolayısıyla geleceğe yönelik planlarımızda dijitalleşme, sürdürülebilirlik, verimlilik, çevre duyarlılığı gibi başlıklar ilk sıralarda yer alıyor.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.