DOLAR 32,3690 -0.35%
EURO 34,7032 -0.33%
ALTIN 2.380,78-1,72
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı: New York Belediyesi 17,5 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti
  • Haberler11
  • Dünya
  • Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı: New York Belediyesi 17,5 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı: New York Belediyesi 17,5 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti

ABONE OL
Nisan 6, 2024 12:05
Amerika Birleşik Devletleri’nde Başörtüsü Skandalı: New York Belediyesi 17,5 Milyon Dolar Ödemeyi Kabul Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

New York Belediyesi Kadınları Başörtülerini Çıkarmaya Zorladığı İçin 17,5 Milyon Dolar Ödeyecek

Amerika Birleşik Devletleri’nde, New York belediyesi kadınların sabıka kaydı fotoğrafı çekimi için başörtülerini çıkarmaya zorladığı gerekçesiyle 17,5 milyon dolarlık bir ödemeyi kabul etti. Euronews’in haberine göre, Manhattan federal mahkemesinde açılan davanın ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres tarafından onaylanması gerekiyor.

Ödemeler, Yasal Ücretler ve Masraflar Düşüldükten Sonra 13,1 Milyon Dolar Olacak

Uzlaşma sonucu yapılan ödemeler, yasal ücretler ve masraflar düşüldükten sonra yaklaşık 13,1 milyon dolara denk gelecek. Bu miktarın ise yaklaşık 4.100 uygun kişi arasında paylaşılması planlanıyor. Nihai olarak her bir alıcıya 7,824 ila 13,125 dolar arasında ödeme yapılması bekleniyor.

Müslüman-Amerikalı Kadınlar Dava Açarak Haksız Uygulamalara Karşı Çıktı

Müslüman-Amerikalı kadınlar Jamilla Clark ve Arwa Aziz, Manhattan ve Brooklyn’de polisin sabıka fotoğrafları için başörtülerini çıkarmaya zorladığı durumlarla karşılaştıklarını belirterek 2018 yılında dava açmışlardı. Clark, yaşadığı durumu avukatları aracılığıyla şu sözlerle ifade etti: “Beni başörtümü çıkarmaya zorladıklarında kendimi çıplak gibi hissettim. Kendimi ne kadar teşhir edilmiş ve ihlal edilmiş hissettiğimi kelimelerle ifade edemem.

Yeni Politika Diğer Dini Başlıkları da Kapsıyor

New York polis departmanı, dava sonucunda 2020 yılında, yüzleri görülebildiği sürece erkek ve kadınların sabıka fotoğrafları sırasında başlarını örtmelerine izin verileceğini kabul etti. Şehir hukuk departmanı sözcüsü Nick Paolucci, anlaşmanın polis departmanı için olumlu bir reform olduğunu belirterek, “Tüm tarafların yararına olan bu anlaşma polis departmanı için olumlu bir reformu beraberinde getirdi.” Yeni politika, Yahudiler tarafından takılan peruk ve kipalar ile Sihler tarafından takılan türbanlar da dahil olmak üzere diğer dini başlıkları da kapsayacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.