DOLAR 34,1142 0.03%
EURO 37,9551 -0.03%
ALTIN 2.802,740,01
BITCOIN 21189883,41%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya, Lübnan’daki Almanlara Tahliye Çağrısı Yaptı
  • Haberler11
  • Dünya
  • Almanya, Lübnan’daki Almanlara Tahliye Çağrısı Yaptı

Almanya, Lübnan’daki Almanlara Tahliye Çağrısı Yaptı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 12:13
Almanya, Lübnan’daki Almanlara Tahliye Çağrısı Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın Uyarısı

Almanya, Orta Doğu’daki gerginlik tehdidi sebebiyle Lübnan’daki tüm Alman vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, Berlin’de yaptığı açıklamada yaklaşık 1300 Alman vatandaşının Lübnan’da bulunduğunu belirtti. Fischer, Lübnan’a seyahat uyarısının Ekim 2023’ten bu yana devam ettiğini ve acil bir şekilde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini vurguladı.

Diğer Ülkelere Uçuş Fırsatı

Lufthansa Grubu’nun uçuşlarını askıya almasına rağmen, Fischer Avrupa ve Türkiye’ye ticari hava trafiğinin devam ettiğini ve tüm Almanları bu fırsatlardan yararlanmaya çağırdı. Fischer, Almanların sahadaki durumundan büyük endişe duyduklarını da belirtti.

Golan Tepeleri ve Rusya’ya Tepki

Fischer, Golan Tepeleri’ndeki durumun hukuki açıdan karmaşık olduğunu ve Almanya’nın İsrail’in Golan Tepeleri’ni ilhakını tanımadığını söyledi. Ayrıca, Rusya’nın Almanya’ya uzun menzilli füze yerleştirme planlarına tepki göstererek, Avrupa’daki güvenliği riske atacak her türlü girişime karşı olduklarını ve bu tür açıklamaların kendilerini korkutamayacağını belirtti.

İsrail ve Lübnan Arasındaki Gerginlik

İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’ndeki saldırı sonucu yaşanan olaylar neticesinde İsrail ve Lübnan arasındaki gerilim artarken, yaşanan çatışmaların boyutu belirsizliğini koruyor. İsrail’in tepkisi ve Lübnan Hizbullahı’nın inkarıyla birlikte bölgedeki gerginlik devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.