DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
12°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na Başvurular Başladı
  • Haberler11
  • Gündem
  • Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na Başvurular Başladı

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na Başvurular Başladı

ABONE OL
Şubat 17, 2022 13:05
Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na Başvurular Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’na başvurular başladı.

31 Mart 2022 tarihine kadar www.akbanksanat.com internet adresi üzerinden 40 yaş altındaki tüm T.C. vatandaşlarının katılımına açık olan yarışmaya adaylar, fotoğraf, resim, heykel, video, enstalasyon, cam, baskı, grafik tasarım ve yeni medya gibi çağdaş sanatın tüm ifade biçimlerini içeren eserleriyle katılabilecekler.

Yarışmanın jüri koltuğunda bu yıl küratör Çelenk Bafra, sanatçı İpek Duben, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Yöneticisi Gönül Nuhoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen yazar ve küratör Fatoş Üstek yer alıyor.

40. yıl etkinlikleri kapsamında, yarışma hem fiziksel sergi hem de sanal sergi olarak iki farklı platformda düzenlenecek ve başvurular bu iki farklı platform kapsamında değerlendirecek.

Yarışma jürisinin değerlendirmesi sonucu; fiziksel platformda yer almak üzere seçilen sanatçıların her birine 5.000 TL, online platformda yer almak üzere seçilen sanatçıların her birine 1.000 TL. ödül verilecek.

Jüri tarafından seçilen eserler 24 Mayıs – 30 Temmuz 2022 tarihleri arasında fiziki ve çevrimiçi olarak sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması’nın bu yılki teması şöyle:

Açık Kart (Carte Blanche)

Açık Kart (Carte Blanche) kavramı 17. yüzyıl sonlarına doğru Fransa’da kullanılmaya başlayan bir kavramdır. Öncelikli olarak yasal işlemler, anlaşmalar için kullanılan terim, zaman içinde liberalleşerek sınırsız özgürlük ve edimler için kullanılmaya başlamıştır. Gotik romanlarda bu kişinin hamiline verdiği sınırsız harcama özgürlüğü olarak tanımlanırken, günümüzde açık kart kavramı halen kişiye verilen koşulsuz özerklik ve sorumluluk ilkeleri ile anılmaktadır.

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları sergi ve etkinlikleri, bu kavramdan ilham alarak, başvurmak isteyen adaylara açık kart vermeyi, dolayısıyla sanatçılara söz vermeyi seçmiştir. Sanatçıların kendini özgür hissettiği bir ortamda sanatsal pratiklerini, söylemlerini ve duruşlarını merak eder. Her alandan kişilerin sanat eserleri ile başvurusunu destekler.

Akbank Günümüz Sanatçıları sergi ve etkinliklerinin 40. yılına özel olarak, başvurular sanatçının pratiği, söylemi ve işin özgünlüğü üzerinden değerlendirilecektir. Küratoryel bir öngörü yerine, sanatçılardan istedikleri konu ve mecra ile katılımları talep edilmektedir. Katılım görsel ve performans sanatının yanı sıra sosyal bilimler ve fen alanlarında eğitim almış Türkiye’de yaşamakta olan ve yurt dışında oturan Türk vatandaşlarına açıktır.

40. yıla özel olarak jüri, fiziksel serginin yanı sıra sanal sergi, dijital sanatçı ağırlama programı, atölye çalışma programı ve Türkiye genelindeki ulusal programlar için seçim yapacaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.