DOLAR 33,9891 0.27%
EURO 37,8480 0.63%
ALTIN 2.822,100,46
BITCOIN 1957805-3,32%
İstanbul
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’li Senatör Van Hollen’den İsrail’e Sert Tepki

ABD’li Senatör Van Hollen’den İsrail’e Sert Tepki

ABONE OL
Eylül 7, 2024 12:11
ABD’li Senatör Van Hollen’den İsrail’e Sert Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Senaötür Van Hollen’den Açıklama

ABD’li Maryland Senatörü Chris Van Hollen, İsrail askerlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürmesi üzerine sert bir açıklama yaptı. Van Hollen, ABD’nin, Amerikan vatandaşlarının bu tarz eylemlere kayıtsız kalamayacağını belirtti.

ABD Yönetiminden İsrail’e Çağrı

Senatör Van Hollen, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, İsrail hükümetini sorumlu tutması ve Amerikan vatandaşlarına zarar verenlerin yargılanmasını talep etmesi konusunda daha etkili olmaya çağırdı.

ABD ve İsrail’den Açıklamalar

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Sean Savett, Eygi’nin ölümüyle ilgili derin üzüntülerini dile getirirken, ABD Dışişleri Bakanlığı ise olayın soruşturulması için İsrail’e çağrıda bulundu.

Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi’nin Ölümü

İsrail askerlerinin barışçıl gösteri sırasında Ayşenur Ezgi Eygi’yi başından vurması sonucu ABD vatandaşı Eygi hayatını kaybetti. Eygi, Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olarak Filistinlilere destek veren bir insan hakları aktivistiydi.

Uluslararası Tepkiler

Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye’den gelen sert tepkiler, İsrail’in sivil vatandaşlara yönelik saldırılarını kınayan bir duruş sergiliyor. Eygi’nin ölümü, uluslararası camiada da endişe ve tepkilere yol açmış durumda.

Bu trajik olay, İsrail-Filistin çatışmasının karmaşıklığını ve sivil insanların da bu çatışmadan etkilendiğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.